Woningen Capelle aan den IJssel en Rotterdam-West gesloten na incidenten met explosieven en vuurwapens

Date:

Deel bericht:

Burgemeesters van Capelle aan den IJssel en Rotterdam hebben op advies van de politie drie woningen gesloten. Het gaat om adressen in Rotterdam-West en Capelle aan den IJssel. De woningen zijn gesloten na aanleiding van meerdere incidenten in Rotterdam op de Jan Luykenstraat, het Piet Paaltjensplein en de Jan Kobelstraat.

In het weekend van 5 en 6 februari werden drie woningen in Rotterdam-West belaagd met explosieven en kogels. Bij een van die aanslagen liep een aanwezige in de woning ernstige verwondingen op. In het grote onderzoek dat werd opgestart kwam informatie naar voren met een mogelijke dreiging op drie andere adressen.

- Advertisement -

Op vrijdag 5 februari werd een bedrijfspand aan de Jan Luykenstraat doelwit van een aanslag. Een explosief veroorzaakte zware schade nadat deze naar binnen was gegooid. Niemand raakte er gewond. Een nacht later werd er een explosief naar binnen gegooid bij een woning aan het Piet Paaltjensplein. De bewoner raakte daardoor gewond, maar was na behandeling weer goed aanspreekbaar. Twee andere aanwezigen, onder wie een jong kind bleven ongedeerd. Rond hetzelfde moment werd er ook een woning in de Jan Kobellstraat onder vuur genomen. De kogels vlogen door de ruit en in de muur, de bewoner raakte niet gewond.

Onderzoek in volle gang

Er werd direct een groot onderzoek gestart naar de incidenten en de personen die daar achter konden zitten. Tegelijkertijd was er oog voor de bewoners van de wijk en werden samen met de gemeente maatregelen genomen om de veiligheid in de wijk te vergroten, zoals het plaatsen van mobiele camera’s en extra politietoezicht. Het onderzoek is nog altijd in volle gang. Er zijn nog geen verdachten aangehouden.

Zorg voor bewoners

In het onderzoek kwam informatie naar voren dat er een mogelijke dreiging was naar nog twee adressen in Rotterdam-West en een in Capelle aan den IJssel. De rechercheurs zijn daarover in gesprek gegaan met de bewoners van die panden. De burgemeesters van Rotterdam en Capelle aan den IJssel hebben uit zorg voor hen, maar ook voor de omwonenden besloten dat het veiliger is om de woningen per direct bestuurlijk te sluiten. Dat is voorlopig voor vier weken, waarin niemand de woning in of uit mag. Na deze termijn zal opnieuw gekeken worden naar het risicobeeld.

Heeft u tips of informatie zoals beeldmateriaal voor de politie neem dan contact met hen op via www.politie.nl

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Persoon gereanimeerd na te water raken aan Zwaarddans Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Zondagmiddag 14 april is een persoon aangetroffen in een sloot aan de Zwaarddans....

64 bekeuringen tijdens grootschalige verkeerscontrole Franselaan Rotterdam

Rotterdam - Donderdagmiddag 11 april rond 15.00 uur heeft de politie op de Franselaan in Rotterdam een grootscheepse...

Onverzekerde bestuurster rijdt achterop andere auto Hobo Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Op de Hobo in Capelle aan den IJssel heeft vrijdagmorgen rond 08.20 uur...

Persoon overleden na auto te water Groenedijk Capelle aan den Ijssel

Capelle aan den IJssel - Woensdagochtend 10 april is rond 9.45 uur een auto aangetroffen in de Hollandsche...