Effectief leiderschap: de 7 eigenschappen

Een leider van een project zijn geeft je een grote verantwoordelijkheid. Als leider bepaal jij hoe het gehele proces verloopt. Dit moet aansluiten bij de situatie waarin je organisatie, het team of de persoon verkeert. Ze moeten bij je terecht kunnen als er onduidelijkheden of vragen zijn tijdens het proces. Wanneer de leider zwakheid toont kan dit het hele team beïnvloeden. Bij FranklinCovey leren wij jou de 7 eigenschappen van een effectieve leider en hoe jij je team feilloos door het project heen kan helpen. Lees hier meer over de zeven eigenschappen van effectief leiderschap.

De 7 eigenschappen van een leider en hoe deze effectief zijn

Er zijn meerdere eigenschappen die een leider effectief maken. Wanneer de leider van een project zijn taak niet voltooid kan dit zorgen voor chaos en inefficiëntie bij de mensen in het team. Wij weten als geen ander wat het belang is van een goede leider. Daarom bieden wij bij FranklinCovey een persoonlijk leiderschapsprogramma aan dat geldt als de standaard voor effectiviteitstraining op persoonlijk, team- en organisatieniveau.

Proactief zijn is een belangrijke kwaliteit voor een leider. Handel naar wat belangrijk is en behaal buitengewone resultaten vanuit je cirkel van invloed. Een leider moet prioriteiten kunnen kiezen. Welke zaken gaan voor en welke kunnen later worden gedaan? Denk resultaatgericht, met een duidelijk eind in gedachten. Positief denken versterkt ook succesvol samenwerken door te werken aan relaties met een hoog vertrouwen. 

Samenwerking staat centraal als leider. Door je teamgenoten te begrijpen en een goede band van communicatie op te stellen vorm je de basis voor wederzijds begrip. Werk aan innovatieve oplossingen vanuit creativiteit en diversiteit. Door aandacht te besteden aan ontwikkeling en ontspanning kan je je motivatie, energie en privé-werkbalans verbeteren. Deze eigenschappen maken een leider een vertrouwelijk persoon die gerespecteerd wordt door het hele team. 

Het programma van FranklinCovey

Sommige mensen bezitten deze zeven eigenschappen van nature maar anderen moeten moeite doen om effectief leiderschap te behalen. Wij begrijpen het belang van een goede leider als geen ander en hebben een workshop ontworpen speciaal om deze zeven eigenschappen te leren aan mensen. 

Tijdens de workshop onderzoeken de deelnemers waar betere gewoonten kunnen helpen om de resultaten te verbeteren en meer voldoening te krijgen zowel privé als werk. Benieuwd naar wat wij voor je kunnen betekenen? Bekijk hier de website van FranklinCovey.

Wil je graag een voorproefje krijgen van wat de cursus kan bieden? Bekijk op onze website de video die uitlegt welke zeven eigenschappen een echte leider moet hebben. De training is gericht op het hele team. Wij verrichten trainingen op een fysieke locatie zowel als online. Gebaseerd op tijdloze principes zorgen wij er voor dat deze training altijd bij u bijblijft.


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,284VolgersVolg
- advertentie -