De voordelen van een gezonde kantoorlunch

Date:

Deel bericht:

Nu de corona maatregelen grotendeels opgeheven zijn, gaan er steeds meer mensen naar kantoor. Dit betekent dat er ook steeds meer collega’s op het werk lunchen. Fulltime werken komt met een verantwoordelijkheid om de balans in het privéleven veilig te stellen. Het is hierbij belangrijk om gezond te eten, voldoende te sporten en genoeg tijd vrij te maken voor gezelligheid. Ook op de werkvloer zelf is deze balans belangrijk om aan te houden. In dit artikel lees je alles over de voordelen van een gezonde kantoorlunch. Bezoek deze website om een gezonde kantoorlunch te bestellen.

Wat is een gezonde lunch?

- Advertisement -

Gezond lunchen hoeft niet saai of ingewikkeld te zijn. De bereiding van een gezonde lunch hoeft niet lang te duren. Het gaat erom dat je voedzame ingrediënten in je voorraadkast en koelkast hebt om een snelle en makkelijke maaltijd te maken. Er zijn een aantal ingrediënten die altijd handig zijn om in huis te hebben, zodat je altijd een gezonde kantoorlunch kunt bereiden. Wij bespreken een aantal voorbeelden:

  • hummus;
  • tonijn uit blik;
  • verse avocado;
  • gegrilde ham;
  • kipfilet;
  • ricotta;
  • falafel;
  • vegetarische spreads.

Het is belangrijk om gezonde vetten, proteïne en groenten in je lunch te incorporeren. Zo heb je voor langere tijd een verzadigd gevoel.

Het belang van proteïne in je dieet

Eiwit is een belangrijke voedingsstof die in het menselijk lichaam verschillende rollen vervult. Het is verantwoordelijk voor de opbouw en instandhouding van lichaamsweefsels, waaronder spieren, huid, haar, nagels en organen. Eiwit wordt ook gebruikt bij de aanmaak van verschillende hormonen en enzymen. Eiwit moet worden verkregen via de voeding of worden gesynthetiseerd uit aminozuren. Voeding die veel eiwitten bevat is bijvoorbeeld:

  • eieren;
  • vlees;
  • kip;
  • kwark;
  • amandelen;
  • tonijn.

Waarom samen met collega’s lunchen belangrijk is

Lunchen met collega’s is belangrijk omdat het tijd biedt om een hechte band tussen collega’s te creëren. Het kan ook de productiviteit op de werkplek verhogen. Werknemers krijgen de kans om uit te rusten en onderlinge relaties te versterken tijdens het eten.

Productiviteit op het werk heeft alles te maken met het zo efficiënt mogelijk benutten van de tijd. De meeste werknemers hebben het gevoel dat ze voortdurend achter de feiten aanlopen. Gelukkig zijn er veel manieren om de productiviteit op het werk te optimaliseren. Verdeel het werk bijvoorbeeld in brokken. In plaats van te proberen alles in één keer te doen, verdeel je projecten in verschillende kleinere taken. Het samen lunchen met collega’s is bewezen een factor te zijn om de productiviteit te verhogen.

Ben je benieuwd naar hoe je een biologische en verantwoorde lunch kunt neerzetten op je werk? Bekijk deze blog met meer informatie over een bedrijfslunch.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Een tas vol mogelijkheden: geschenken die echt impact maken

Met de overvloed aan keuzes is het vinden van een relatiegeschenk gemakkelijker geworden voor bedrijven. Maar hoe vindt...

Zakelijk en privé scheiden; do or don’t?

Met de komst van thuiswerken ervaren steeds meer mensen vrijheid binnen hun baan, toch neemt het aantal burn-outs...

Goederenliften huren – de slimme oplossing voor elke ondernemer

Je hebt net een grote order binnengesleept voor je bedrijf, maar nu komt de uitdaging. Hoe krijg je...

Met deze tips wordt je website vindbaar en blijven bezoekers langer hangen

Ben je woonachtig in Schiedam en vind je het leuk om je passie te delen? Of ben je...