De voordelen van SAP Business One op een rij

Overweeg je te investeren in een ERP-pakket zoals SAP Business One? Dat is niet iets wat je in een opwelling beslist, zeker gezien de initiële investering en de tijd die de implementatie in beslag neemt. Maar is het de moeite waard? Alle voordelen op een rij.

SAP Business One biedt tal van voordelen voor MKB-bedrijven uit alle sectoren. Met SAP Business One kan je afdelingen die voorheen nauwelijks met elkaar samenwerkten met elkaar verbinden en krijg je inzicht in bedrijfsprocessen die je voorheen niet had.

Hier zijn een aantal voordelen van SAP Business One als ERP-pakket.

1. Verbeterde kostenefficiëntie

Als ondernemer ben je altijd op zoek naar een manier om kosten te reduceren en de winst te verhogen. Wat als je de kostenefficiëntie van je bedrijf zou kunnen verhogen door over te schakelen op SAP Business One?

SAP Business One kan je administratiekosten verlagen door realtime gegevens te verzamelen, overbodige handelingen te reduceren en financiële informatie te stroomlijnen. Je kunt bovendien de informatie uit het systeem gebruiken om verstoringen te voorkomen, zoals te lage voorraden of vertragingen in de verzending.

2. Betere samenwerking in het hele bedrijf

Een belangrijke key om te overleven voor elk bedrijf is het efficiënt samenwerken van verschillende afdelingen. Als er één uit de pas loopt, kunnen de gevolgen daarvan heel vervelend zijn. Samenwerking vereist natuurlijk ook dat afdelingen elkaar vertrouwen.

Je kunt deze samenwerking bevorderen door het centraal opslaan, delen en koppelen van data in SAP Business One, zodat elke medewerker toegang heeft tot dezelfde informatie. Hierdoor begrijpen je medewerkers beter wat er in andere afdelingen gebeurt en krijgen meer inzicht in het totale bedrijfsproces. Dat komt de samenwerking ten goede!

3. Verbeterd gegevensbeheer

Datamanagement is cruciaal voor een solide organisatie. SAP verzamelt gegevens van elk gekoppeld programma, verwerkt ze en toont ze op één plaats. Deze gegevens zijn gemakkelijk toegankelijk voor meerdere afdelingen, zodat iedereen op de hoogte is.

Als je van plan bent om in de toekomst een CRM-toepassing te gebruiken, is integratie in het SAP-systeem eenvoudig en wordt alle informatie over je klanten veilig opgeslagen op een gecentraliseerde locatie.

4. Verbeterde gegevensbeveiliging

Wist je dat SAP Business One gevoelige informatie kan beschermen? Het ERP-systeem wordt geleverd met ingebouwde beveiliging, firewalls en meer. Je kunt zelf bepalen welke gegevens beschikbaar zijn voor een enkele persoon of een hele afdeling. Bovendien biedt de database beveiligde back-ups van alle kritieke of gevoelige gegevens.

5. Schaalbaarheid

SAP Business One wordt vaak gezien als een oplossing voor grote ondernemingen, maar het is echt ontworpen voor kleine tot middelgrote ondernemingen (MKB’s). Of je nu net een bedrijf hebt opgestart of steeds verder groeit, je kunt SAP Business One gebruiken.

Het ERP-pakket kan de groei van je organisatie bevorderen, welke kant je je ook op beweegt. Het pakket helpt je met de planning en geeft je aan de hand van data uit het verleden voorspellingen over de ontwikkeling van uw bedrijf.

Bovendien groeit het systeem met je mee, ook als je bedrijfsprocessen complexer worden. Begin met de basisimplementatie en naarmate je bedrijf groter wordt, breidt SAP Business One zich uit om meer werknemers, meer processen, meer apparatuur en meer gegevens te beheren.

6. Snellere prognoses en analyses

Heb je nog steeds mensen in dienst die handmatig gegevens invoeren? En vind je dat hun werk niet altijd even nauwkeurig is? SAP Business One beperkt het risico op dergelijke fouten tot een minimum door dubbele gegevensinvoer overbodig te maken.

In plaats daarvan beschikt het systeem over realtime rapportages en kan het diepgaande prestatierapporten en risico-inschattingen leveren. Je kan op elk moment zien wat er in het bedrijf of het magazijn gebeurt, zodat jij – en je klanten – nooit in het duister tasten.

7. Aanpasbaar

SAP Business One is niet alleen schaalbaar, maar ook aanpasbaar en flexibel. Je kunt het systeem aanpassen aan de unieke eisen van uw bedrijf. Logres Business One kan je helpen het ERP-systeem precies zo in te richten als je het hebben wilt.

Omdat het programma aanpasbaar is, zijn er functies of modules beschikbaar met functies die specifiek zijn voor elke afdeling van uw bedrijf. Distributie en Sales hebben bijvoorbeeld een module die verschilt van Voorraadbeheer of Financiën.

8. Hogere klanttevredenheid

Een vlottere workflow en meer productiviteit? Je werknemers zijn niet de enigen die de voordelen van SAP Business One zullen genieten. Ook je klanten zullen een verschil merken.

Omdat klantgegevens gecentraliseerd zijn, heeft het verkoopteam direct toegang tot de benodigde informatie bij het afhandelen van klantverzoeken of vragen.

Je kunt ook klantorders van webshops via SAP Business One volgen. Je marketingteam kan de analyses gebruiken voor een beter inzicht in hoe de juiste demografische doelgroep te bereiken.

Ben je klaar voor de implementatie SAP Business One?

Heb je besloten om SAP Business One in je organisatie te implementeren? Zo ja, dan is het tijd om de eerste stappen te zetten.

De eerste stap is contact opnemen met Logres Business Solutions. Wij maken graag kennis met jouw bedrijf en laten je in een demo zien hoe SAP Business One er voor jouw organisatie uit kan zien.

 


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,281VolgersVolg
- advertentie -