5 tips om je huis te beveiligen tegen inbraak

Inbrekers hebben maar een paar seconden nodig om binnen te komen. Het is daarom belangrijk om je huis zo goed mogelijk te beveiligen, zodat je de kans op inbraak minimaliseert. Maar waar moet je allemaal op letten bij het beveiligen van je huis? Dat lees je in deze blog.

#1 Op slot

Het is logisch om de deur achter je dicht te doen, maar niet iedereen doet de deur daadwerkelijk op slot. Zorg ervoor dat je de deur altijd op slot doet, ook al ga je maar heel even weg. Niet alleen het op slot doen is belangrijk, maar voor extra veiligheid kun je ook een slot laten plaatsen dat vergrendelt. Deze hebben pinnen die aan de binnenkant in de deur vallen, zodat je deur extra goed beveiligd is.

#2 Camerabewaking

Vaak is camerabewaking alleen nodig om de inbrekers af te schrikken. Wanneer ze namelijk zien dat er camera’s hangen, slaan ze deze huizen eerder over. En mochten ze alsnog willen inbreken, dan staan ze met hun hoofd op beeld.

#3 Licht aan

Je zou misschien denken dat het licht aanhouden er juist voor zorgt dat de inbrekers meer zicht hebben op wat ze doen, maar het tegenovergestelde is waar. Inbrekers staan niet graag in de spotlight en vermijden dit daarom juist. Ook wanneer je een paar dagen weg bent kun je door middel van smart verlichting binnen een timer zetten op de lampen. Op die manier kun je de lampen af en toe aan doen, zodat het lijkt alsof er iemand thuis is.

#4 Huis

De manieren waarop inbrekers naar binnenkomen zijn verschillend, maar wat we vaak zien is dus door de voordeur, maar ook door ramen. Goed om hier rekening mee te houden! Sluit altijd de ramen goed, maar zorg ook dat het kozijn optimaal is en niet is verouderd. Op deze manier houd je de inbrekers buiten. Is jouw kozijn verouderd en is deze toe aan vervanging? Wacht hier dan niet te lang mee en zorg dat jouw kozijn weer jaren mee kan gaan. Een goede tip is om te kiezen voor kunststof kozijnen. Deze hebben vele voordelen en zijn ook nog eens duurzaam.

#5 Doe het samen

Ga jij een langere periode op vakantie? Vraag dan aan je buren of zij een paar keer de vuilnisbak buiten en weer terug willen zetten. Op die manier geef je ook de indruk dat er iemand thuis is. Heb jij niet veel contact met je buren? Vraag dan familie of iemand in je omgeving om dit af en toe te doen.

Pak het goed aan

Tijd om aan de slag te gaan met deze tips! Wil jij het helemaal goed aanpakken en laat jij de kozijnen vervangen? Dan is het ook een idee om eens na te denken over zonnepanelen. Dit is namelijk een handige klus om beide te laten uitvoeren. Online kun je gemakkelijk meerdere offertes voor zonnepanelen opvragen, zodat jij kan vergelijken en kan zien welke het beste bij jou past.

Hopelijk hebben deze tips je geholpen. Succes met het beveiligen van jouw huis!


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,273VolgersVolg
- advertentie -