Zo worden posters gedrukt in een drukkerij

Heb je een belangrijk evenement of wil je jouw bedrijf meer op de kaart zetten? Posters drukken bij een drukkerij kan jou dan helpen om goede promotiematerialen in jouw bezit te hebben. Jij bepaalt altijd wat erop komt te staan, waarna alles in hoogwaardige kwaliteit op papier komt te staan. Voordat je deze werkzaamheden uit kunt laten voeren is het belangrijk dat je weet hoe de posters worden gedrukt. Want hoe werkt een drukkerij precies? En waar moet je zelf nog rekening mee houden voordat je de posters in handen kunt krijgen?

Het ontwerp voor jouw poster

Voordat een drukkerij jouw posters kan drukken, moet je eerst een goed ontwerp aanleveren. Dit ontwerp laat je maken door een professionele graphic designer, maar kunt ook zelf aan de slag gaan met de opbouw van jouw poster. Het is hierbij belangrijk om te bekijken welke bestandsformaten de drukkerij aanhoudt, zodat je hier ook in werkt. Tevens moet je er hierbij al rekening mee houden dat je de poster ontwerpt voor een bepaalde grootte. Zo voorkom je dat het wazig wordt en jij achteraf alsnog geen goede promotiematerialen hebt voor jouw evenementen. Zorg er daarom voor dat je hier voldoende tijd aan besteedt.

Verschillende technieken voor de posters

De drukkerij kan dan aan de slag met jouw posters. Het is afhankelijk van de techniek die jij gekozen hebt hoe het in zijn werk gaat. De drukkerij kan namelijk door middel van thermische rollen alle posters in de gewenste kleuren en formaten krijgen, maar ook door middel van inkt. Tegenwoordig gebeurt veel digitaal, waarbij de hoge kwaliteit van de kleuren behouden kan worden. Hiervoor plaatst de drukker een opdracht in de printers en geeft hierbij de gewenste aantallen aan. Alle afdrukken komen dan op papier te staan voor jouw posters.

Controleer de proefdruk

Je kunt bij de drukkerij altijd eerst om een proefdruk vragen. Met deze proefdruk kun je zien waar nog veranderingen moeten komen. Vooral bij een grote oplage is het belangrijk om deze proefdruk goed te beoordelen, zodat je voorkomt dat je uiteindelijk nog geen goede promotiematerialen in handen hebt. Hier kun je te allen tijde om vragen bij een drukkerij, zodat je van hieruit weer verder kunt. Als alles goedgekeurd is, zal de drukkerij ervoor zorgen dat alles voor de aangegeven tijd klaar is en jij kunt beginnen met het ophangen van de posters.


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,277VolgersVolg