Je huis weer als nieuw: vijf tips

Grote schoonmaak, dat hoeft echt niet alleen in de lente. Sterker nog, als het fris is in huis hou je jezelf warm door lekker bezig te zijn (ideetje met het oog op stijgende energiekosten). Een andere reden om regelmatig door het huis heen te gaan is dat we onze huidige woningen koesteren op een door het plafond geknalde huizenmarkt. En toch een voorschot nemen op waardev erhoging in de toekomst. Vijf schoonmaak- en opknaptips!

Reinigen met stoom

Je hebt schoon en schoon, maar echt schoon wordt de boel met een stoomreiniger. Laminaat, tapijt, tegelvloer, parket, vloerkleed, sanitair: het is verbluffend wat je allemaal met zo’n apparaat van vuil en alle bacteriën ontdoet. Deze prima investering scheelt veel tijd en moeite.

Badkamer en keuken: niet verbouwen, maar schoonmaken

Veel Nederlanders hebben de neiging om alles wat een beetje smerig of smoezelig is, meteen maar te vervangen, maar echt duurzaam is dat niet. Zet ook in de keuken en badkamer je stoomreiniger in en pak de voegen tussen de tegels zo nodig aan met ontvetter en/of een staalsponsje. Het verschil is dat van dag en nacht en je komt erachter dat deze ruimtes met eventueel wat nieuwe accessoires weer als nieuw ogen.

Houten meubels in de was of lak

Hout leeft, en wil dus zo nu en dan wat aandacht. Het is een mooie ontwikkeling dat de clichématige kunststof zelfbouwpakketten van de meubelboulevards steeds vaker vervangen worden door rasechte houten meubels. Deze zijn immers niet zelden uniek en dus persoonlijker. Door ze een laagje was of lak te gunnen, spreekt het hout nog meer. Zonnebloemolie doet ook wonderen. Ook hier is het resultaat oogverblindend.

Alle accessoires in een sopje

Vazen, beeldjes, accessoires: je weet zelf welke objecten makkelijk in een sopje kunnen. En bijvoorbeeld fotolijstjes behandel je met een ontvetter of een beetje verdunde ammoniak. Al die kleine dingen die je uitgestald hebt in je woonkamer, pikken in de loop der jaren het nodige vuil op en dat zie je niet altijd. Wel als je de hele boekenkast en vensterbank leeghaalt en alle items onder de loep neemt.

Nieuwe bekleding

Wordt een bank sleets of hebben keukenkastjes allang niet meer de kleur die je bij het huis vindt passen, denk dan aan simpele maatregelen. Zit de bank nog lekker, laat hem dan bekleden, er is altijd wel iemand in de familie die dit tegen een schappelijke prijs wil doen. En een keuken geef je al snel een totaal nieuwe look door niet alles eruit te slopen, maar simpelweg de kastjes te laten wrappen.


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,251VolgersVolg
- advertentie -