Slaapkamer inrichten: zo wordt het echt gezellig

Date:

Deel bericht:

Tegenwoordig zie je in woonmagazines en op blogs dat slaapkamers erg op hotelkamers lijken. Een beetje onpersoonlijk eigenlijk. Maar dat betekent niet dat dit de trend is. Misschien houden ze die voorbeeldfoto’s juist zo ‘kaal’ om je te inspireren tot het toevoegen van persoonlijke elementen. Een slaapkamer moet per slot van rekening een ruimte worden waar je je thuis voelt.

Het bed als uitgangspunt

Vanzelfsprekend zet je als eerste het bed neer. Dit moet lekker liggen en ook comfortabel genoeg zijn om in te lezen of tv kijken. Ga op zoek naar de beste Boxsprings en kies het exemplaar dat aan al je wensen voldoet. Ook het beddengoed moet bij jou en je partner passen. Jungle-elementen zijn tegenwoordig hip, zoals motieven van planten met exotische vogels ertussen, maar als dat je te druk is neem je gewoon een neutraler design. Of een dekbedovertrek in één kleur. Maar het beddengoed kan dus al persoonlijk zijn. Onhandig is de rij kussens die ze tegenwoordig van hoofd- tot voeteneind op bedden plaatsen. Leuk voor de foto, maar niet als je het bed opmaakt.

- Advertisement -

Dressoir/kaptafel?

Tegenover het bed is zo’n old school kaptafel een idee. Compleet met spiegel en lampjes, je kent ze vast wel uit oude Amerikaanse films. Hou je meer van modern en praktisch, kijk dan eens op de website van Beddenleeuw voor een meubel waaruit de tv omhoog komt op de momenten dat jij dat wilt. Want serietjes kijken in bed doen we nog altijd graag!

Makkelijke planten

Planten geven meer sfeer aan elk vertrek, zelfs de badkamer. Kies voor planten die veel blad en weinig eisen hebben: vingerplanten of monsteras bijvoorbeeld. Zet ze in grote stenen potten voor een Zuid-Europees effect. Zo haal je wat meer natuur in je slaapkamer en dat werkt rustgevend.

Lichtwekker (wake up light)

Sereen wakker worden van licht in plaats van een snerpende bel die je op brute wijze uit je droom vandaan sleurt? Dat doe je met een wake up light. Is ook fijner voor de partner die er nog een uurtje slaap aan vastplakt. Gun jezelf een rustige manier van wakker worden, de werkdag wordt al druk genoeg.

Persoonlijke memorabilia

Foto’s van geliefden, dieren, landschappen of zelfs helden uit sport, film of muziek: ze geven een persoonlijke touchaan je slaapkamer. Druk ze af in zwart-wit als je het beeld rustig wilt houden. Een fotowand met talloze, uiteenlopende lijstjes is al decennialang hip en zal dat nog wel even blijven, dus hou jezelf vooral niet in.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

4 redenen waarom bergwandelen steeds populairder wordt onder de jongeren

In de afgelopen jaren is bergwandelen steeds populairder geworden onder jong en oud. Het is interessant om te...

Hoe lang gaan kunstplanten mee?

Kunstplanten zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons interieur. Ze brengen groen in huis zonder dat...

Do’s en don’ts voor de Rotterdamse ondernemer

Als ondernemer in Rotterdam of in de omgeving van deze grote stad wil je natuurlijk dat jouw bedrijf...

Een tas vol mogelijkheden: geschenken die echt impact maken

Met de overvloed aan keuzes is het vinden van een relatiegeschenk gemakkelijker geworden voor bedrijven. Maar hoe vindt...