Verschillende KNX Domotica systemen

Date:

Deel bericht:

Domotica is een brede term met vele systemen die verschillende sensoren, bewakingsapparatuur en verlichtingsopties in één systeem integreren. Het automatiseren van je huis met aangesloten apparaten helpt processen te stroomlijnen en maakt elk deel van het huis gebruiksvriendelijker. Er zijn verschillende soorten domoticasystemen die verschillende technologieën gebruiken om verschillende functies in je huis uit te voeren.

In deze blog zullen we het hebben over het toonaangevende domoticasysteem voor woningen, KNX. Dit is een netwerkprotocol voor beheer op afstand, ontwikkeld door de Verein der Kraftäle und Schaltern an Digitalen Betriebsystemen e.V., in het Engels bekend als de VDS of “Vista Engineering”. Het woord “KNX” komt van Kommunikationsprotokoll für den digitalen Kraftwerkbereich. Lees hieronder alles over de verschillende KNX Domotica systemen.

- Advertisement -

Wat is KNX?

KNX is een toonaangevende open standaard voor huisautomatisering. Het gebruikt een netwerkprotocol voor beheer op afstand zodat mensen verschillende apparaten en sensoren kunnen bedienen om processen in huis te stroomlijnen. Een gebruiker kan deze apparaten bedienen vanaf een mobiele app of vanaf een computer. Het protocol gebruikt een systeem van knooppunten die gegevens van en naar de centrale controller sturen. Dit systeem maakt gebruik van het Internet Protocol om te communiceren met andere apparaten en is ontworpen voor gebruik in het elektriciteitsnet. KNX kan verschillende apparaten besturen, waaronder verlichting, HVAC en beveiligingssystemen. Als een woning aardgas of olie gebruikt, kun je het KNX-systeem ook gebruiken om de temperatuur en de brandstofstroom te regelen. Omdat het een open standaard is, maken veel fabrikanten domoticakits die compatibel zijn met het KNX-systeem. Je kunt een systeem kiezen dat aan je behoeften voldoet, of je nu verlichting, beveiliging, HVAC-eenheden of andere apparaten in huis wilt bedienen.

Hoe werkt KNX?

Zoals we hierboven al zeiden, is KNX een netwerkprotocol voor beheer op afstand. In dit protocol sturen knooppunten gegevens van en naar een centrale controller. Een knooppunt kan elk apparaat zijn dat op een netwerk is aangesloten, van een computer tot een sensor. Je kunt het KNX-systeem bijvoorbeeld gebruiken om verlichting, HVAC-eenheden, beveiligingssystemen en andere apparaten in huis te besturen. KNX gebruikt het Internet Protocol om met andere apparaten te communiceren. Dit protocol wordt gebruikt om gegevens op het internet over te dragen en apparaten met elkaar te verbinden. Het KNX systeem heeft een centrale verwerkingseenheid of CPU die verantwoordelijk is voor het beheer van alle knooppunten. Deze CPU kan zich in huis of op afstand bevinden. Lees alles over gebouwautomatisering bij De Domotica Store en ontvang meer informatie.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

De risico’s van het vak van strafrechtadvocaat

Een strafrechtadvocaat kiest niet voor het makkelijkste beroep. De jurist krijgt altijd te maken met mensen die worden...

4 redenen waarom bergwandelen steeds populairder wordt onder de jongeren

In de afgelopen jaren is bergwandelen steeds populairder geworden onder jong en oud. Het is interessant om te...

Hoe lang gaan kunstplanten mee?

Kunstplanten zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons interieur. Ze brengen groen in huis zonder dat...

Do’s en don’ts voor de Rotterdamse ondernemer

Als ondernemer in Rotterdam of in de omgeving van deze grote stad wil je natuurlijk dat jouw bedrijf...