Hoe voorkom je oplichting en criminaliteit bij kantoorhuur?

Date:

Deel bericht:

Heb je een bedrijfspand te huur? Dan is het belangrijk dat je een huurder vindt die je kunt vertrouwen. Wanneer er illegale handelingen plaatsvinden in jouw pand, brengt dit niet alleen financiële schade met zich mee, maar ook mogelijke juridische gevolgen. Zorg er dus voor dat criminelen geen misbruik maken van jouw zakelijke ruimte voor onrechtmatige doeleinden. Ben je benieuwd hoe je oplichting en criminaliteit bij kantoorhuur voorkomt? Lees dan gauw verder, want hieronder geven we 5 tips!

1. Geen contante betalingen

Een kantoor huren in Den Haag en contant betalen? Dat is geen goed teken! Criminelen hebben vaak de voorkeur voor contante betalingen, aangezien dit vaak afkomstig is van illegale activiteiten. Vermijd daarom contante betalingen of betalingen van derden anders dan de huurder.

- Advertisement -

2. Persoonlijk contact en identiteit

Zorg ervoor dat je de potentiële huurder meerdere keren spreekt en ontmoet, voordat je het huurcontract aangaat. Sla de contact- en persoonsgegevens op en vraag om een geldig en origineel identiteitsbewijs. Verifieer de echtheid van het identiteitsbewijs en maak zelf een kopie. Overweeg ook om de huurder te vragen naar een Verklaring omtrent Gedrag (VOG). Dit helpt bij het waarborgen van betrouwbaarheid en veiligheid.

3. Verifieer de ondernemer

Naast het verifiëren van de persoon zelf door middel van een identiteitsbewijs, kun je de huurder ook vragen om zich te identificeren als ondernemer. Vraag naar een uittreksel van de potentiële huurder bij de Kamer van Koophandel. Controleer of de persoon die namens het bedrijf wil huren daadwerkelijk bevoegd is om een huurovereenkomst aan te gaan. Dit helpt bij het waarborgen van de juiste vertegenwoordiging en het voorkomen van eventuele misverstanden.

4. Huurder regelt energiecontract

Laat de huurder zelf een contract afsluiten met een stroomleverancier, maar vraag wel om een kopie van het contract. Controleer en noteer ook de meterstanden vóórdat de huurder het pand in gebruik neemt. Hiermee heb je namelijk meer duidelijkheid en transparantie met betrekking tot het energieverbruik.

5. Afspraken over gebruik vastleggen

Maak afspraken over het gebruik van het pand en zorg ervoor dat alles duidelijk wordt vastgelegd in het huurcontract. Spreek bijvoorbeeld af dat je als verhuurder een (reserve)sleutel houdt, zodat je in noodgevallen het bedrijfspand kunt betreden.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Een tas vol mogelijkheden: geschenken die echt impact maken

Met de overvloed aan keuzes is het vinden van een relatiegeschenk gemakkelijker geworden voor bedrijven. Maar hoe vindt...

Zakelijk en privé scheiden; do or don’t?

Met de komst van thuiswerken ervaren steeds meer mensen vrijheid binnen hun baan, toch neemt het aantal burn-outs...

Goederenliften huren – de slimme oplossing voor elke ondernemer

Je hebt net een grote order binnengesleept voor je bedrijf, maar nu komt de uitdaging. Hoe krijg je...

Met deze tips wordt je website vindbaar en blijven bezoekers langer hangen

Ben je woonachtig in Schiedam en vind je het leuk om je passie te delen? Of ben je...