Oplichting bij kantoorhuur voorkomen? Dit zijn de gevaren en risico’s

Date:

Deel bericht:

Ben je ondernemer en wil je op zoek naar een werkplek buitenshuis, dan zou je er over na kunnen denken om een kantoorunit of een kantoorpand te huren. Ben je op zoek naar een kantoorruimte zorg er dan voor dat je weet met wie je zaken doet en let goed op de gevaren en risico’s bij het sluiten van een overeenkomst.

Controleer de beveiliging van het pand

Niets is vervelender dan in de ochtend je kantoortje binnenstappen en erachter te komen dat er is ingebroken in het kantoorpand. Vraag de verhuurder altijd naar de aangebrachte beveiligingen. Is er bijvoorbeeld een alarminstallatie en wordt er samengewerkt met een beveiligingsbedrijf? Ramen en deuren moeten goed afgesloten kunnen worden. Controleer daarom ook het slot op jouw deur.

- Advertisement -

Kies je voor een ruimte in een bedrijfsverzamelgebouw, hou er dan rekening mee dat je niet kunt controleren wie er in en uit loopt. Bij de grote kantoorpanden heb je een verantwoordelijke receptionist. Deze neemt ook de post voor je aan, en kan soms ook de telefoon voor je beantwoorden.

Pas op voor onderhuur

Veel grote kantoorpanden worden opgekocht door grote investeringsmaatschappijen. Het komt voor dat zij het pand verhuren aan één eigenaar. In sommige gevallen mag de huurder van het pand, het pand ook weer onderverhuren. Ga in gesprek met de verhuurder en vraag altijd of hij eigenaar is van het pand.

Vraag wie je medehuurders zijn

Het is altijd goed om onderzoek te doen naar je medehuurders. Vraag er gerust naar tijdens de rondleiding en spreek eens iemand aan. Door kennis te maken met je mede-ondernemers kun je een gevoel krijgen naar de sfeer in het pand.

Ben je op zoek naar een werkplek in Dordrecht of Rotterdam? Of zoek je liever iets in de achterhoek. Kijk altijd op websites die voor jou op een rij zetten waar een kantoor te huur is. Zo heb je ook de website Funda Business voor de verhuur van kantoorpanden.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Hoe kom ik van de eetstoornis orthorexia nervosa af?

Orthorexia nervosa is een relatief nieuwe term in de wereld van eetverslavingen en eetstoornissen, maar een probleem dat...

Parkeren bij Rotterdam Airport vergelijken

Ga je binnenkort met het vliegtuig naar de zon en vertrek je vanaf Rotterdam Airport? Bedenk dan ruim...

Auto verkopen in Gouda? Volg deze tips!

Wil je graag je auto verkopen in Gouda? Dan kun je dit op verschillende manieren doen, maar via...

De Voordelen van een Mediator bij het Scheiden: Een Zachte en Constructieve Aanpak

Een scheiding is vaak een emotioneel beladen en complex proces. Tussen alle emoties en praktische zaken door kan...