Zo kom je weer op gewicht na de vakantie

Date:

Deel bericht:

Je hebt genoten van een heerlijke vakantie, alleen krijg je nu de knoop van je spijerbroek niet dicht. Je denkt aan alle ijsjes, wijntjes en andere zomerse lekkernijen die je op vakantie hebt gehad. Geen zorgen. Met deze vier tips ben je zó weer op gewicht na de vakantie.

1.      Skip snelle koolhydraten

De beste manier om gewicht te verliezen, is om snelle koolhydraten te laten staan. Met snelle koolhydraten bedoelen we suiker, maar ook witbrood, witte rijst en witte pasta.

- Advertisement -

Het meest effectief is het om álle rijst, pasta en brood te laten staan totdat je weer op gewicht bent. Dus ook volkorenbrood, volkoren pasta en zilvervliesrijst.

In plaats daarvan kun je brood eten dat is gemaakt van granen en zaden. Op internet vind je veel lekkere en gemakkelijke recepten.

Je kunt in plaats van brood natuurlijk ook andere lekkere ontbijtjes en lunches eten. Denk aan Griekse yoghurt met noten en bessen in de ochtend en een rijk gevuld groenteomelet tussen de middag.

Wist je dat je in de supermarkt kant-en-klare bloemkoolrijst vind als alternatief voor gewone rijst? Ook koolhydraatarme spaghetti in de vorm van courgetti is gewoon in de supermarkt te vinden. Hiermee kun je heerlijke rijst- en pastaschotels maken. Zonder de enorme hoeveelheid koolhydraten die je met granen binnenkrijgt.

Je kunt ook lasagne maken met plakken courgette of pompoen als lasagnebladen. Mogelijkheden genoeg dus om te minderen met koolhydraten en daarmee je extra pondjes snel te zien afnemen.

2.    Zet eiwitten op het menu

We gaven hierboven al even een eiwitrijk ontbijtje weg in de vorm van Griekse yoghurt met noten en bessen. Eiwitten zijn namelijk ideaal om vakantiekilo’s snel kwijt te raken. Ze verzadigen namelijk goed, waardoor je minder snel naar zoete en calorierijke snacks grijpt.

Eiwitten helpen ook mee om meer calorieën te verbranden. Dat is precies wat je nodig hebt als je overtollig gewicht wil kwijtraken. Je valt immers af als je meer calorieën verbrandt dan je binnenkrijgt.

3.    Gezonde vetten

Om de paar pondjes snel kwijt te raken, zijn gezonde vetten essentieel. Ze verzadigen namelijk goed, waardoor je lange tijd geen trek hebt en ongezonde tussendoortjes laat staan.

Nu heb je meer en minder gezonde vetten. Transvetten, zoals in koekjes en margarine, kun je beter laten staan. Deze belasten je lichaam alleen maar. Ga voor gezonde vetten als kokosolie, olijfolie, noten, zaden en pitten.

Kokosolie bestaat vrijwel volledig uit verzadigd vet, maar dit zijn voornamelijk gezonde vetzuren als MCT’s. Deze geven niet alleen lange tijd een verzadigd gevoel, maar helpen je eveneens om buikvet te verbranden. Kokosolie kun je tot 160-170 graden verhitten, dus dat is een prima optie voor bakken en braden.

Olijfolie is eveneens een leverancier van gezonde vetten die je lange tijd verzadigd houden. Het is wel belangrijk om olijfolie koud te gebruiken. Tijdens het verhitten kunnen namelijk ongezonde transvetten ontstaan. Gebruik deze olie dus voor salades of besprenkel je groentepasta ermee nadat je deze van het vuur hebt gehaald.

4.    Voeg een salade of extra groenten toe aan je avondmaaltijd

Groenten zijn ideaal als je wil afvallen. Ze leveren veel voedingsstoffen en bevatten slechts weinig calorieën. Er zijn ook groenten die je vrijwel onbeperkt kunt eten omdat ze nauwelijks koolhydraten bevatten. Denk aan champignons, broccoli en spinazie.

Maak daarom een salade om te eten bij je avondmaaltijd of schep extra groenten op. Groenten leveren vezels die je een verzadigd gevoel geven. Ook krijg je met groenten veel gezonde vitamines en mineralen binnen. Die heb je nodig om je fit en fris te blijven voelen tijdens het afvallen.

Wil je meer weten over gezond eten? Kijk hier om het beste uit je gezondheid te halen.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

10 Tips voor het Kiezen van de Juiste Rijschool

Het kiezen van de juiste rijschool is een belangrijke stap op weg naar het behalen van je rijbewijs....

Hoe kom ik van de eetstoornis orthorexia nervosa af?

Orthorexia nervosa is een relatief nieuwe term in de wereld van eetverslavingen en eetstoornissen, maar een probleem dat...

Parkeren bij Rotterdam Airport vergelijken

Ga je binnenkort met het vliegtuig naar de zon en vertrek je vanaf Rotterdam Airport? Bedenk dan ruim...

Auto verkopen in Gouda? Volg deze tips!

Wil je graag je auto verkopen in Gouda? Dan kun je dit op verschillende manieren doen, maar via...