Zo maken kinderen spelenderwijs kennis met eigentijdse communicatie

Zelf heb je in deze eeuw moeten leren omgaan met diverse nieuwe gadgets die we inmiddels als normaal zijn gaan beschouwen, maar een kind begint van voren af aan. Wil je niet steeds je eigen smartphone of tablet moeten missen als zoon- of dochterlief een filmpje wil bekijken, dan kies je voor een kindertablet. Deze brengt meer voordelen met zich mee.

Veilig en kan tegen een stootje

Op de slimme website kopenenvergelijken.nl vind je een aantal betaalbare voorbeelden van kindertablets. Ze zijn vrijwel allemaal speels vormgegeven met een soort harnas van beschermend materiaal, zodat het apparaat tegen een stootje kan. Bovendien bepaal je als ouder tot welke apps de kindertablet toegang biedt. Zowel thuis als op vakantie leert je kind om te gaan met het besturingssysteem, dat enigszins vergelijkbaar is met reguliere digitale apparaten.

Leerzame spelletjes

Er bestaan intussen talloze leerzame spelletjes die het kind op deze tablet kan installeren. Er is veel vraag naar meer manieren om kinderen bijvoorbeeld kennis te laten maken met onze oorsprong: de natuur. Op een speelse manier leren ze over flora en fauna en hun eigenschappen. Het spelen op een kindertablet beperkt zich dus allerminst tot het kijken van goedbedoelde naar nutteloze filmpjes.

Op vakantie: interactie met leerzame filmpjes, muziek, spelletjes en podcasts

Over filmpjes gesproken. Tijdens lange ritten naar pakweg Zuid-Frankrijk of Kroatië is het zaak dat er onderweg het nodige te doen is. Met de kindertablet zorg je voor interactie aan boord van de gezinswagen door samen muziek te draaien, een kinderpodcast te luisteren over het land van bestemming of inderdaad: een film aan te zetten. Let er wel op dat het kind niet gevoelig is voor wagenziekte. Net als bij het lezen van een boek onderweg wil menig kind nog wel eens misselijk worden.

Schermtijd bepalen

Maak van tevoren wel afspraken over de mate van gebruik van de kindertablet. Het moet niet zo zijn dat ze hun andere speelgoed laten liggen of het huis niet meer uitkomen. Een kindertablet is geen fopspeen. Het is misschien verleidelijk om je kind de tablet te geven als je ongestoord wilt werken of koffie drinken met de visite. In de eerste plaats is deze gadget bedoeld om kinderen te inspireren: het echte leven vindt nog altijd buiten plaats.

De juiste kindertablet kiezen

Het is een kwestie van vergelijken van de verschillende opties en mogelijkheden om de juiste kindertablet aan te schaffen. Belangrijke features zijn opslag, batterijduur, oogbescherming (HD Blue Light Blocking) en natuurlijk de prijs. Daarvoor biedt de hierboven al genoemde vergelijkingssite uitkomst.


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,277VolgersVolg