Steeds meer mensen stappen over van autoverzekering

We zien het steeds vaker dat mensen overstappen van hun autoverzekering. Dit heeft vaak te maken met de kosten die ze betalen, maar ook met de dekking die een verzekeraar biedt. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je net een nieuwe auto hebt gekocht en deze dus all risk wilt verzekeren. Nu zal dit bij geen enkele verzekeraar een probleem zijn, maar kan het wel zijn dat je in verhouding met een ander een stuk meer betaalt. Dit kan als reden hebben dat je huidige verzekeraar vooral zijn pijlen richt op de wat oudere auto’s die vaak WA of in speciale gevallen WA + worden verzekerd, waar vaak meer aan te verdienen valt. Het is daarom dus ook belangrijk om voor jezelf regelmatig je eigen verzekering onder de loep te nemen, maar ook te kijken wat er voor de rest op de markt gebeurt.

Online je autoverzekering vergelijken loont

We doen tegenwoordig alles online. Dus waarom niet het vergelijken van onze autoverzekering? Je autoverzekering vergelijken kan je namelijk maandelijks flink wat geld besparen. Los van het feit dat je misschien ergens anders wel goedkoper uit bent, kan het ook zijn dat je een veel te hoge dekking hebt in verhouding tot de waarde van je auto. Wat we bijvoorbeeld vaak zien, is dat mensen met een nieuwe auto kiezen voor een all risk verzekering, wat ook logisch is bij een nieuwe auto. Vaak blijkt dat deze mensen ook na een jaar of 5 nog steeds hun auto all risk hebben verzekerd, terwijl dit qua kosten vaak helemaal niet rendabel is. Alleen dat is al een reden om ieder jaar kritisch naar je verzekering te kijken en deze waar nodig aan te passen.

Pas je verzekering aan op je auto

De waarde van je auto wordt helaas ieder jaar minder waard. Het is daarom dus ook belangrijk kritisch te kijken naar je verzekering. Zoals ook hierboven genoemd, kan het heel goed zijn dat je oververzekerd bent, waardoor je iedere maand onnodig te veel betaalt. Door periodiek even te kijken naar de dagwaarde van je auto en de dekking van je verzekering, weet je in ieder geval zeker of je nu wel of niet te veel betaalt. Dit geldt ook voor de aanvullende dekkingen waaruit je kunt kiezen. Wat we bijvoorbeeld vaak zien, is dat er nog een aanvullende verzekering loopt voor pech in het buitenland, terwijl je nooit met de auto de grens over gaat.

Kijk naar je persoonlijke situatie

Naarmate we ouder worden gaat het zowel lichamelijk, als vaak ook mentaal allemaal wat minder. Omdat de kans op een ongelukje dan wat groter is, is het helemaal niet gek om ook voor een wat oudere auto gewoon een all-riskverzekering bij autoverzekering.nl af te sluiten. Stel dat je dan onverhoopt tegen een paaltje rijdt, dan hoef je in ieder geval niet bang te zijn voor een enorme rekening. Vooral omdat de AOW van tegenwoordig in vergelijking met de kosten best aan de prijs is, is het verstandig je hier toch maar tegen te verzekeren.


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,277VolgersVolg