Tips voor wanneer je met de auto op vakantie gaat

Date:

Deel bericht:

Er zijn steeds meer mensen die de keuze maken om met de auto op vakantie te gaan. Dit heeft vaak niet alleen als reden dat het een stuk voordeliger is dan wanneer we met het vliegtuig gaan, maar ook omdat het minder belastend is voor het milieu. Je kunt je natuurlijk wel voorstellen dat de uitstoot van een vliegtuig een stuk hoger ligt dan dat van een auto. Vooral wanneer je ook nog eens elektrisch rijdt. Toch zien we dat mensen die met de auto op vakantie gaan, in tegenstelling tot mensen die vliegen, vaak wat extra stress ervaren, puur omdat ze aan veel meer dingen moeten denken. Omdat we ons heel goed voor kunnen stellen dat er een hele hoop op je af komt, hebben wij een aantal tips voor je, mocht je besluiten met de auto op vakantie te gaan.

Zorg dat je auto goed onderhouden wordt

Waar het voor velen vanzelfsprekend is, is het essentieel dat je auto in goede staat is. Uiteraard kun je niet in de motor kijken, maar de nodige voorzorgsmaatregelen kun je uiteraard wel nemen. Zo is het verstandig even met je auto naar de garage te gaan, zodat ze de auto kunnen onderwerpen aan een grondige inspectie. Zaken die belangrijk zijn, zijn uiteraard je bandenspanning, olie, remvloeistof, remmen en ook de rest van de technische onderdelen. Op deze manier kun je eventuele pech onderweg tot het minimum beperken en kom je niet ergens halverwege voor een verrassing te staan. Je zit er namelijk niet op te wachten dat je straks moet worden afgesleept. Mocht dit toch het geval zijn, dan is het wel prettig dat je hier ook goed voor verzekerd bent je autoverzekering vergelijken en eventueel een aanvullende verzekering afsluiten voor vertrek is dus helemaal zo gek nog niet.

- Advertisement -

Zorg voor een goede route

Belangrijk is dat je niet alleen weet waar je langs rijdt, maar je ook rekening houdt met bijvoorbeeld tanken en vooral ook het laden van je auto. Stel dat je zonder brandstof komt te zitten, dan heb je natuurlijk altijd nog de mogelijkheid om naar een tankstation te lopen. Is dit het geval met een elektrische auto, dan heb je wel een serieus probleem. Zorg er daarom dus ook voor dat je je route zo instelt, dat je ook langs voldoende laadpalen komt. Houd er daarbij rekening mee dat je zorgt dat je accu niet onder de 30% van de totale capaciteit komt, zodat je in geval van nood altijd nog voldoende batterij hebt om een flinke afstand te kunnen overbruggen.

Sluit een aanvullende verzekering af

Wanneer je met de auto op vakantie gaat, dan loop je net als in Nederland, ook het risico dat je iets gebeurt. Nu ben je hier in Nederland natuurlijk voor verzekerd, maar kan dit in het buitenland vaak allemaal net even anders zijn. Stel dat je met rook onder je motorkap langs de Duitse snelweg staat, dan is het niet zo eenvoudig om even iemand te bellen. Door een pechhulp binnen Europa verzekering af te sluiten, hoef je niet bang te zijn dat ze je laten staan. Zo kun je voor vertrek vaak gemakkelijk en snel even bellen met je verzekeraar of online je auto direct verzekeren voor pech in het buitenland, zodat je in het geval er iets gebeurt, zelf niets hoeft te regelen, maar je alleen even met je verzekeraar hoeft te bellen.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Premie autoverzekering in Zuid-Holland stijgt 17%

Inwoners van Zuid-Holland betaalden in het eerste halfjaar van 2023 gemiddeld 17 procent meer voor hun autoverzekering. Dit...

Verloren sleutels of inbraak? Ontdek de sleutel tot gemoedsrust!

Iedereen heeft weleens de paniek gevoeld die ontstaat bij het verlies van sleutels of de schok van een...

Digitale strategieën voor nooddiensten: Instagram inzetten bij crisiscommunicatie

In de snel evoluerende digitale wereld is de rol van online marketingbureaus cruciaal geworden, niet alleen voor bedrijven,...

De top 3 trends in app ontwikkeling voor 2023

In 2023 heeft mobiele appontwikkeling echt interessante dingen meegemaakt. Een grote verandering is het gebruik van 5G-netwerken, die...