Het jaar goed eindigen? Doe dan dit nog!

Tijd vliegt, een cliché, maar wel heel erg waar. Voor je het weet zit je weer aan de oliebollen en is er weer een jaar voorbij. De jaarwisseling is in veel gevallen een moment om de balans op te maken; was het een succesvol jaar of ben je blij dat een nieuw, fris jaar zich aandient? Maar het jaar is nog niet voorbij en er zijn nog talloze dingen te bedenken die je dit jaar kunt doen. Wil je zeker weten dat je het jaar met een opgeruimd en fijn gevoel afsluit? Hier nog wat tips die je vandaag nog kunt ondernemen om het jaar met een knaller af te sluiten en een fijn gevoel te starten.

Opgeruimd staat netjes

We verzamelen en kopen vandaag de dag meer dan dat we ooit hebben gedaan. Van kleine prullaria tot grootse zaken, we kopen wat af. Het is daarnaast ook nog eens eenvoudiger dan ooit om iets te kopen, met het online bestellen van vandaag de dag zit iets zo in je virtuele mandje en is het geld eenvoudig uitgegeven. Maar wat veel mensen zich niet altijd realiseren, is hoeveel spullen ze hebben. Daarom is het een heerlijk gevoel om je leven én huis eens goed en grondig op te ruimen. Doe dit niet pas in het nieuwe jaar maar start vandaag nog. Schaf een aantal plastic bakken aan en eventueel ook wat kasten en stellingen. Organiseer alles hier op basis van soort of type en zet op de bakken wat het is. Het is wellicht even een klus, maar het ruimt letterlijk en figuurlijk je hoofd op. Je weet weer wat je hebt en ook waar het ligt. Je zal je jaar heerlijk voldaan afsluiten en met een opgeruimd gevoel beginnen.

Kom in beweging

Goede voornemens hebben mensen vaak rond de jaarwisseling, en ze gaan voortvarend plannen maken. Maar waarom start je niet vandaag nog? De kans is groot dat de goede voornemens van afgelopen jaar niet zijn gelukt, daarom is het goed deze er weer eens bij te pakken en opnieuw te starten. Wacht niet tot een harde datum zoals 1 januari, maar begin gewoon vandaag. Loop niet te hard van stapel en ga bijvoorbeeld niet direct 10 kilometer lopen. Ga juist gedoseerd te werk en begin iedere dag met een flinke wandeling. Het maakt niet heel veel uit wat je precies doet, wanneer je maar iedere keer een stapje in de goede richting zet. Hetzelfde geldt voor gezond eten. De decembermaand komt met veel verleidingen, wees dit voor en geniet met mate en eet tussendoor gezond. Dit geeft je aan het einde van het jaar een heerlijk gevoel en zal de start om in het nieuwe jaar om dit door te zetten veel soepeler maken.

Kortom, er is nog tijd genoeg om je jaar met een heerlijk en goed gevoel af te sluiten. Ook wanneer het tot nu toe niet een volkomen succes was. Onderneem snel actie en zorg ervoor dat je hoofd én huis heerlijk opgeruimd raken. Hiermee zul jij fris en fruitig aan een nieuw jaar beginnen!


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,277VolgersVolg