Manieren om je tuin makkelijker te onderhouden!

Het onderhouden van je tuin kan soms enorm veel werk zijn, zeker wanneer je tuin aan de grote kant is. In de winter met koude temperaturen kan je soms echt geen zin hebben om hier veel tijd en moeite in te steken. Er zijn verschillende manieren om je tuin aan te passen, waardoor je hier veel minder onderhoud aan hebt. Deze manieren lichten we in dit artikel toe!

Kies voor vaste planten

Vaste planten zijn planten die elk jaar terug ‘’groeien’’. Deze zijn veel makkelijker te onderhouden dan planten en bloemen die maar één jaar bloeien. Je hoeft ze namelijk niet elk jaar opnieuw te zaaien. Kies voor planten die daarnaast ook zelf weinig onderhoud nodig hebben, dat scheelt je enorm veel werk in je tuin. Planten en bloemen waar je aan kunt denken, zijn hortensia’s, skimmia en een vlinderstruik. Ook kun je ‘’groenblijvers’’ in je tuin plaatsen, zoals haagplanten. Deze blijven het hele jaar door groen, en laten daarnaast ook geen bladeren vallen. Het geeft je dus geen extra opruimwerk! Klimop is een goed voorbeeld van een groenblijver.

Vervang je gras

Vind je het vervelend dat je gazon elke winter geel wordt, lege plekken krijgt of zompig wordt? Vervang dan je gras voor kunstgras. Je kunt tegenwoordig kunstgras kopen dat zo op echt gras lijkt, dat niemand het verschil ziet. Zo hoef je niet steeds je gras te maaien of opnieuw te zaaien. Na een regenbui is kunstgras ook zo weer droog en het laat ook nog eens zo’n 60 liter water per m2 per minuut door. Kunstgras is ook zeer kindvriendelijk, er ontstaat geen modder op het gras en is daarnaast niet schadelijk. Het voelt ook nog eens net zo zacht aan als normaal gras.

Onkruid tegengaan

Vind je het ook altijd zo vervelend om onkruid uit je tuin te moeten wieden? Zodra je het hebt gedaan, lijkt het wel alsof het binnen een week weer allemaal terug is. Je kunt je grond bedekken met een mulchlaag om dit te voorkomen. Maar bodembedekkers werken eigenlijk nog beter. Dit zijn vaste planten met een lage groeiwijze, zodat ze de bodem bedekken. Zo vormen ze het idee van een tapijt, wat helpt tegen onkruid. Verschillende voorbeelden van bodembedekkers zijn: pachysandra, kattenkruid, klimop, goudaardbei, ooievaarsbek en salie.

Grind

Grind is essentieel voor een onderhoudsvrije tuin. Het kost wel wat tijd om aan te leggen, maar als het eenmaal ligt heb je er eigenlijk geen omkijken meer naar. Af en toe moet je het misschien even losharken, maar daar blijft het ook bij. Grind is ook nog eens waterdoorlatend, dus het vormt geen plassen wanneer het hard regent. Wel een tip: voordat je grind in je tuin gaat plaatsen, kan het raadzaam zijn om opsluitbanden te plaatsen. Zo verzakt het grind niet en blijft het goed op zijn plaats liggen!


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,277VolgersVolg