Alles wat je moet weten over laminaatvloeren

Date:

Deel bericht:

Wanneer je ergens voor het eerst binnenstapt, valt meteen de vloer van die ruimte op. Hoewel men zegt dat het plafond de vijfde muur is, heeft de vloer veel meer uitstraling. Iedereen kijkt naar de vloer, je hoeft er zelfs niet eens naar te kijken om hem aan te voelen. Zelfs in het uiterste geval dat het uiterlijk van de vloer je ontgaat zul je hem altijd als eerste aanvoelen waar je ook maar bent. Laminaatvloeren hebben heel wat aan populariteit gewonnen de laatste jaren, dit om goede redenen. Welke motieven worden het vaakst gekozen? Is het een makkelijk DIY-project en zijn ze makkelijk te onderhouden? In dit artikel kom je alles te weten over laminaatvloeren.

Welke laminaatvloeren zijn erg in trek?

Afgelopen jaar was er steeds meer de neiging om kleuren en stoere tinten te gebruiken. Deze opvallende kleuren brengen individualiteit en energie in elke ruimte. De kleuren van laminaatvloeren evolueren passen zich aan aan de huidige designtrends. De meest gewilde kleuren op dit moment zijn grijs, eiken, witgekalkt, walnoot en zelfs zwart. Je zou kunnen denken een zwarte vloer, dat is hevig! Maar op voorwaarde dat het goed gecombineerd wordt met zachtere kleuren en tinten kan het geheel verrassend uitpakken! The sky is the limit! Naast kleuren integreren laminaatontwerpen steeds vaker geometrische patronen zoals chevron en visgraat, wat voor een eigentijdse en dynamische toets zorgt.

- Advertisement -

Is het moeilijk om zelf een laminaatvloer te leggen?

Zelf laminaat leggen is niet zo moeilijk als het lijkt. Als je enige ervaring hebt met doe-het-zelfprojecten, over de juiste apparatuur bezit en de tijd hebt om de klus te klaren, is er geen reden waarom je jouw eigen laminaatvloer niet zou kunnen leggen. Ongeacht je ervaring, raden wij wel aan om altijd veilig te werk te gaan. Gebruik je gezond verstand en lees de handleiding. Neem de tijd om al de info te laten inzinken en vraag hulp indien nodig. Het laatste advies dat we nog willen meegeven is: ‘neem voldoende pauzes’.

Hoe kan ik laminaat het beste onderhouden?

Vermijd olie gebaseerde schoonmaakmiddelen en producten die zijn ontworpen voor het reinigen van houten vloeren, kasten en meubels. Ze kunnen strepen achterlaten die onmogelijk te verwijderen zijn. Was of polijst je laminaatvloeren nooit. Gebruik een speciaal ontworpen dweil voor de vloer, wring deze goed uit zodat alles snel droogt. Volg deze tips om  zo lang mogelijk van je prachtige laminaatvloer te genieten.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Voor jezelf begonnen? Zorg dan dat je deze verzekering afsluit!

Als je net voor jezelf bent begonnen, is het goed om even te kijken of je alle verzekeringen...

Bijles kan helpen als je kind niet kan meekomen op school

Na de basisschool gaat je kind naar het voortgezet onderwijs. Een grote verandering die niet voor alle kinderen...

Tekorten in de zorg blijven aanhouden

Ondanks dat het al jaren in het nieuws is, is er een groot tekort aan goed personeel in...

Op vakantie met je baby: heb je hier al aan gedacht?

Ben je eraan toe om met je pasgeborene op vakantie te gaan, dan stuit je op allerlei nieuwe...