Waarom is het belangrijk om beschermende motorkleding te dragen tijdens je dagelijkse rit?

Het belang van veiligheid als het gaat om het rijden van je motor is iets dat we vaak voor vanzelfsprekend aannemen. Dat geldt voor paardrijden en fietsen net als voor elke andere sport. Maar dan is de vraag: waarom dragen zo velen van ons niet regelmatig beschermende kleding? We zien nog steeds te veel rijders die onveilige uitrusting dragen, niet alleen in onze steden, maar ook op landelijke wegen en snelwegen.Wat is nu de juiste uitrusting en waar kan ik de beste motorkleding kopen? Als gepassioneerde motorrijders en trotse eigenaars van een merk van motorvoertuigen, hebben we onszelf en onze vrienden deze vraag vele malen gesteld. Het antwoord is niet eenvoudig en het is vaak een combinatie van verschillende factoren die in ons opkomen voordat we op onze motor stappen. Het zijn vaak kleine dingen die potentieel een groot verschil in ons leven kunnen maken.

Hoe beschermende motorkleding je redding kan zijn

Motorrijden is zoeken naar vrijheid, leven zonder angst, grenzen verleggen en nog veel meer. Beschermkleding, zoals de naam al zegt, is ontstaan uit de noodzaak om ons allemaal veilig te houden terwijl we doen wat we liefhebben. Elk kledingstuk of accessoire is ontworpen met verschillende scenario’s in gedachten waarvan velen ons nog nooit een voorstelling hebben gemaakt en liever niet over willen nadenken. Achter de creatie van een motorjas of een paar laarzen (maar ook items zoals T-shirts en sweatshirts), verschuilt een lang proces dat vaak complex is en rekening houdt met vele factoren. Wat je met het blote oog ziet is slechts het uiterlijk van het kledingstuk. Wat er achter zit, is een ander verhaal.

Veilig met fashion

Als het gaat om motorkleding ligt de nadruk zozeer op uithoudingsvermogen en veiligheid dat vaak het esthetische element achterblijft. Jeans, jassen en laarzen moeten je veilig houden ongeacht de omstandigheden waarin je rijdt. De obsessie met de technische aspecten van motorrijtuigen betekent dat de ontwerpen ruw en oncomfortabel kunnen zijn. Dit kan sommige mensen ervan weerhouden te besluiten om de uitrusting niet te dragen tijdens de rit. Sommige rijders zullen in het begin enthousiast zijn en vanaf dag 1 de volledige uitrusting gebruiken maar naarmate de tijd verstrijkt kunnen ze er uiteindelijk vanaf zien. Misschien houden ze niet van het vertoon ervan dus kiezen ze ervoor om het alleen te dragen op lange ritten. Je kunt dus geen uitzonderingen maken op basis van de lengte van de reis, de weersomstandigheden, het terrein, of iets anders dat je denkt dat het belangrijk kan zijn of niet. Elke rit is nieuw en elke rit heeft zijn eigen verhaal. Niemand heeft ooit gepland om een ongeluk te hebben. En dat is niet alleen voor het motorrijden maar het is een regel voor het leven!

Een passie die gezien mag worden

Wij motorrijders dragen dagelijks beschermende kleding. Eigenlijk veel vaker dan we denken! We beginnen allemaal als zonnig-weer rijders, maar velen ontdekken snel een echte passie voor de sport en het wordt iets passioneler. Daarom wil je iets dragen dat iets zegt over wie je bent: kleding die je op je gemak stelt, zowel in de manier waarop je je voelt als in de wijze waarop je eruitziet. Kleding moet iets zijn waar je trots op bent om te dragen, net zoals je trots bent op je motor en trots bent om jezelf een rijder te noemen.


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,277VolgersVolg