Tips voor succesvolle verkoop van je huis

De huizenmarkt in Nederland is al jaren oververhit. Huizen worden soms als de spreekwoordelijke warme broodjes verkocht. Wil je je huis verkopen dan hoef je soms niet eens een makelaar in te schakelen. In je omgeving melden dat je huis in de verkoop komt is dan al genoeg. Maar het gaat niet altijd zo makkelijk. Sommige woningen zijn wat lastiger te verkopen. Dat kan aan het prijssegment liggen. Of aan de locatie van het huis of de staat van onderhoud. Een huis met een laag energielabel is ook niet aantrekkelijk, want daar moet een koper in investeren. Sommige banken geven een lagere hypotheek als een huis geen A- of B- energielabel heeft. Als je huis wat moeilijker in de markt ligt kun je het beste een ervaren makelaar inschakelen.

Wel of niet opknappen?

Als je je huis wilt verkopen, dan kun je ervoor kiezen om het achterstallige onderhoud te laten voor wat het is. De nieuwe eigenaar kan de woning dan naar eigen wensen opknappen. Dit heeft natuurlijk invloed op de verkoopprijs. Maar je hoeft niet te gaan klussen en de woning kan direct in de verkoop. Als je besluit de woning wel op te knappen voor een hogere opbrengst dan loont het vaak het meest om te investeren in verduurzaming. Een nieuwe eigenaar is vaak blijer met een geïsoleerd dak dan met een nieuwe keuken die niet zijn smaak is. Isolatie is niet aan smaak onderhevig en levert direct voordeel op. Ook de installatie van een warmtepomp is natuurlijk een groot pluspunt. Je kunt voordat je eventueel aan de slag gaat advies vragen bij Blauw Makelaars. Zij kennen de markt en kunnen je vertellen of het zin heeft je woning te upgraden voordat deze in de verkoop gaat.

Zelf je huis verkopen?

Je kunt als je dat wilt in Nederland je huis verkopen zonder tussenkomst van een makelaar. Je bespaart hierdoor wat kosten. Maar bedenk wel goed waar je aan begint. Een verkoopmakelaar in Gouda heeft ervaring met het verkopen van woningen. Hij of zij weet precies welke positieve punten moeten worden benadrukt en welke dingen wat minder zijn aan de woning. Als er een bezichtiging is, zal een aspirant koper wellicht proberen het huis een beetje af te kraken om zo een lagere prijs te kunnen bieden. Dat is als eigenaar niet leuk om te horen. Je krijgt dan wellicht de neiging om in discussie te gaan, iets dat je meestal beter niet kunt doen. De makelaar zal proberen de aandacht af te leiden door een positief kenmerk van de woning te benoemen. Als je niet aanwezig bent bij een bezichtiging dan hoef je je ook niet te storen aan mogelijk negatieve kritiek op het huis. Omdat een makelaar de markt kent en vaak mensen die op zoek zijn in zijn bestand heeft staan, kan hij jouw huis onder de aandacht te brengen van de juiste doelgroep.
Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,277VolgersVolg