Twijfel je om wel of geen zonnepanelen te plaatsen? Dit zijn 4 overwegingen waar je wellicht nog niet aan hebt gedacht!

In Nederland is het plaatsen van zonnepanelen steeds populairder. Meer mensen kiezen ervoor om zonnepanelen op het dak te laten installeren om te profiteren van duurzame energie en geld te besparen op hun energierekening. Maar dit is niet altijd een gemakkelijke keuze om te maken, want zonnepanelen kost best veel geld. Er zijn verschillende dingen waar je rekening mee moet houden voordat je deze knoop doorhakt. In dit artikel delen we vier overwegingen die je misschien nog niet kent om zo een goede keuze te kunnen maken.

Terugverdientijd

De grootste reden waarom mensen ervoor kiezen om wel zonnepanelen te installeren is dat deze binnen een paar jaar terugverdiend kunnen zijn. Het is belangrijk om te berekenen hoe lang het zal duren voordat de kosten van de zonnepanelen zijn terugverdiend door dat je geld bespaart op de energierekening. De terugverdientijd van zonnepanelen varieert van verschillende factoren, zoals de oriëntatie van je dak, de hellingshoek, de energieprijzen en de grootte van het zonnestroomsysteem. Het is verstandig om een berekening te laten maken door een specialist om een nauwkeurige inschatting te krijgen van de terugverdientijd van de zonnepanelen.

Sessy thuisbatterij

Bij zonnepanelen horen thuisbatterijen. Een sessy thuisbatterij slaat de opgewekte zonne-energie op, zodat je deze kunt gebruiken wanneer de zon niet schijnt. Hierdoor kun je meer zelfvoorzienend worden en minder afhankelijk zijn van het elektriciteitsnet. Daarnaast kan een thuisbatterij ook helpen om de energie die je overdag opwekt op te slaan en ’s avonds te gebruiken, waardoor je nog meer geld kunt besparen op je energierekening. Hierdoor kun je op ieder moment van de dag je eigen opgewekte energie opwekken.

Onderhoudskosten

Naast de aanschafkosten van zonnepanelen, is het ook belangrijk om rekening te houden met de onderhoudskosten. Zonnepanelen hebben over het algemeen weinig onderhoud nodig, maar het is slim om af en toe de zonnepanelen te laten inspecteren en reinigen. Daarnaast kan het voorkomen dat er een storing optreedt in het zonnestroomsysteem, waardoor er reparaties nodig zijn. Het is daarom verstandig om een buffer op te bouwen voor eventuele onderhoudskosten.

Terugleververgoeding

Een goede reden om wel te kiezen voor zonnepanelen is de terugleververgoeding. Wanneer je zonnepanelen meer energie opwekken dan je zelf verbruikt, kun je deze energie terug stromen aan het elektriciteitsnet. In Nederland ontvang je hiervoor een terugleververgoeding van je energieleverancier. En kun je dus wat extra geld verdienen. Het is belangrijk om te controleren welke terugleververgoeding jouw energieleverancier hanteert en of deze gunstig is. Sommige energieleveranciers bieden een hogere terugleververgoeding dan andere, dus het loont de moeite om dit goed uit te zoeken.


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,277VolgersVolg