De leukste ideeën voor een gezellige tuin

Een mooie tuin is iets waar je het hele jaar door van kunt genieten. In de zomer vinden we het heerlijk om tijd door te brengen in onze eigen tuin, terwijl we in de winter ook graag iets gezelligs zien als we door het raam naar de tuin kijken. Met goede terrasverwarmers kun je eigenlijk het hele jaar door gewoon lekker van buiten genieten. Ligt je tuin er nu een beetje verloren bij of wil je gewoon eens iets anders? Dan geven wij je een paar leuke ideeën om een gezellige tuin te creëren

Kies voor bloemen en planten die lang bloeien

Hou je ervan om ook in de nazomer en begin van de herfst nog lekker van kleur te genieten in je tuin? Het is goed om je planten bewust te kiezen, zodat je ook een aantal laatbloeiers in je tuin hebt. Ben je vooral fan van bloemen? Ga dan lekker met dahlia bollen aan de slag. Deze bloemen komen later op dan de meeste andere bloemen en blijven vaak tot ver in de herfst in bloei staan. Daarnaast zijn ze ook nog eens heel makkelijk te planten, dus het hoeft je niet veel tijd te kosten.

Ook vroeger in het seizoen al van kleur genieten

Kleur brengt gewoon altijd sfeer naar je tuin. Wil je hier vanaf het voorjaar al lekker van genieten? Kies dan voor mooie voorjaarsbollen voor je tuin. Krokussen komen vaak het eerst op, maar je hebt natuurlijk de keuze uit tal van prachtige bloemen. Denk bijvoorbeeld aan tulpen, narcissen en hyacinten. Je kunt je tuin aanvullen met groenblijvende planten om te voorkomen dat je tuin er kaal uit gaat zien als alle bloemen eenmaal uit zijn gebloeid.

Laat je inspireren door een leuk thema

Je kunt makkelijker sfeer en gezelligheid in je tuin creëren als je hiervoor een leuk thema kiest. Het zorgt direct voor een meer persoonlijk gevoel. Ga bijvoorbeeld voor een bohemian tuin of kies voor een tuin in strandthema. Natuurlijk kun je hier alle kanten mee op. Kies een thema waar jij blij van wordt en ga daarmee aan de slag. Voeg leuke accessoires aan je tuin toe die bij je gekozen thema passen en maak het geheel af met mooie tuinposters of tuinbeelden die je leuk vindt.

Creëer gezellige hoekjes in je tuin

Tegenwoordig is het ook heel populair om de tuin in te delen in meerdere secties. Dit geldt zeker voor de wat grotere tuinen. Hierin kun je meerdere gezellige zithoeken of zitgedeelten creëren. Maak bijvoorbeeld een loungegedeelte, met comfortabel meubilair en een gezellige buitenhaard of een vuurkorf. In een ander deel van je tuin kun je een dining tuinset plaatsen, aangevuld met een mooie pizzaoven of natuurlijk een complete buitenkeuken met barbecue. Dit is helemaal afhankelijk van je persoonlijke smaak. Je kunt vloerkleden en kussens voor outdoor gebruik toepassen om ook hier makkelijk te zorgen voor meer kleur en gezelligheid.


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,277VolgersVolg