Terrassen open: slotenmakers in Rotterdam zien toename inbraken

Date:

Deel bericht:

De terrassen zijn weer open en dat is voor de meeste mensen goed nieuws. Sterker nog, de versoepelingen zoals gepland lijken allemaal vervroegd plaats te vinden. Toch heeft dat ook gevolgen waar je niet zo blij mee moet zijn. Ook het aantal woninginbraken neemt weer snel toe.

Inbrekers hadden het tijdens de lockdown lastig. Veel mensen waren vaak en lang thuis. Dat begint weer te veranderen, waardoor ook inbrekers hun kans grijpen. Ze breken in als mensen op het terras zitten, een avondje naar de bioscoop gaan of zelfs een evenement bezoeken.

- Advertisement -

Tot 30 procent meer inbraken

Uit de InbraakBarometer blijkt bijvoorbeeld dat het aantal inbraken begin juni tot 30 procent hoger lag dan half april. Het ging in die periode nog om 258 inbraken, terwijl dat er een paar maanden later al 351 waren.

Het laat zien dat inbrekers hun kans grijpen. En dat gebeurt in de ene gemeente al vaker dan in de andere, maar over het algemeen is er sprake van een stijgende trend. Naarmate er meer mensen op het terras zitten zien zij meer kansen door openstaande ramen of deuren die zich makkelijk laten forceren.

De vrijheid en blijheid die past bij de versoepelingen zou daarom gepaard moeten gaan met wat meer voorzichtigheid. Of in ieder geval de gewoonte om het thuis goed op slot te doen, met degelijk hang- en sluitwerk.

Alleen op die manier kunnen we voorkomen dat de komende zomer in het teken staat van zowel de versoepelingen als een golf aan inbraken. Het lijkt belangrijk om er nu al bewust van te zijn dat de risico’s toenemen, zodat inbrekers niet de kans krijgen om ongeremd hun slag te slaan.

Kies een betrouwde slotenmaker

En ben je benieuwd wat je kunt doen om inbrekers buiten de deur te houden? Een betrouwbare slotenmaker in Rotterdam kan je daar het best over adviseren. Wij wonnen alvast een paar handige tips voor je in:

  • Kies degelijk hang- en sluitwerk met een keurmerk
    Hang- en sluitwerk is er in allerlei soorten en maten. Kies bij voorkeur sloten met het SKG-keurmerk. Met ** of *** weet je zeker dat inbrekers in ieder geval even de tijd nodig hebben. En jouw huis waarschijnlijk overslaan, omdat het verderop makkelijker inbreken is.
  • Gebruik een driepuntsslot
    De voordeur kun je beter beveiligen met een driepuntsslot. Het slot sluit dan zowel hoog, in het midden als laag. Dat maakt het voor inbrekers een stuk lastiger om naar binnen te komen. Met moderne sloten hoef je maar één sleutel om te draaien, waardoor het afsluiten net zo makkelijk is als met een ander type slot.
  • Doe ramen en deuren daadwerkelijk op slot
    En heb je nieuwe sloten laten plaatsen? Dan is het natuurlijk belangrijk om die daadwerkelijk te gebruiken. Dat is wat vaak wordt vergeten. Dus draai alles netjes op slot, ook als je maar even naar het terras gaat of snel een boodschap wilt doen.

Dit betrof een gesponsord artikel

Deze inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van de hoofdredactie van Nieuws op Beeld.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Hoe lang gaan kunstplanten mee?

Kunstplanten zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons interieur. Ze brengen groen in huis zonder dat...

Do’s en don’ts voor de Rotterdamse ondernemer

Als ondernemer in Rotterdam of in de omgeving van deze grote stad wil je natuurlijk dat jouw bedrijf...

Een tas vol mogelijkheden: geschenken die echt impact maken

Met de overvloed aan keuzes is het vinden van een relatiegeschenk gemakkelijker geworden voor bedrijven. Maar hoe vindt...

Zakelijk en privé scheiden; do or don’t?

Met de komst van thuiswerken ervaren steeds meer mensen vrijheid binnen hun baan, toch neemt het aantal burn-outs...