maandag, augustus 2, 2021
16.4 C
Rotterdam
maandag 2 augustus 2021
AdvertorialHoe blijf je fit zonder het huis uit te...

Hoe blijf je fit zonder het huis uit te gaan?

-

Hoe blijf je fit zonder het huis uit te gaan?

Dit betreft een gesponsord artikel

 

- Advertisement -

Om gezond te blijven, moeten we voldoende bewegen. Daarom zijn veel mensen lid van een sportclub. Toch vindt lang niet iedereen het prettig om samen met anderen te sporten. Gelukkig zijn er vandaag de dag genoeg mogelijkheden om individueel te sporten. Zo kun jij je bijvoorbeeld inschrijven bij een sportschool in de buurt. Hier kun je sporten op momenten dat het jou het beste uitkomt. Ben je ook geen fan van de sportschool? Dan kun je bijvoorbeeld een hometrainer aanschaffen om thuis te sporten. Er zijn overigens nog meer manieren om fit te blijven zonder het huis uit te gaan. In deze tekst vertellen wij je hoe je dit doet.

Koop een trampoline
Steeds meer mensen richten thuis hun eigen sportschool in. Als je dit ook wilt, moet je flink wat geld investeren. Je hebt namelijk behoorlijk wat apparaten nodig om thuis te sporten. Vind je dit wat te gortig? Denk dan niet dat je thuis niet fit kunt blijven. In plaats van deze apparaten kun je namelijk ook een trampoline kopen. Bij een trampoline denken veel mensen al snel aan een speeltoestel voor in de tuin. Je kunt inderdaad zo’n grote tramponline kopen, maar er zijn ook trampolines voor in huis. Laatstgenoemde trampolines zijn uitermate geschikt om thuis fit te blijven. Klink dit jou als muziek in de oren? Koop dan wel een trampoline van hoogwaardige kwaliteit. Het is namelijk zonde als jouw trampoline binnen de kortste keren sneuvelt.

Schaf een springtouw aan
Als kind heb je ongetwijfeld een springtouw gehad. Met dit speelgoed vermaken de meeste kinderen zich een behoorlijke tijd. Ondanks dat veel mensen een springtouw associëren met kinderen, kun je het ook gebruiken om thuis fit te blijven. Je verbrandt namelijk flink wat calorieën door regelmatig touwtje te springen. Doordat je het touw beweegt met jouw armen en er vervolgens overheen springt met jouw benen, gebruik je bijna iedere spier in jouw lichaam. Extra bijkomstigheid is dat een springtouw een stuk goedkoper is dan een trampoline of fitnessapparaten.

Kies voor een thuis work-out
Je kunt allerlei dure apparatuur aanschaffen om fit te blijven zonder het huis uit te gaan, maar noodzakelijk is dit niet. Door regelmatig een thuis work-out te doen, blijf je namelijk ook fit. Heb je thuis nog nooit een work-out gedaan? Dan weet je mogelijk niet hoe je dit aanpakt. Gelukkig is het een stuk makkelijker dan je denkt. Als je thuis een work-out wilt volgen, kun jij je namelijk gewoon tot het internet richten. Hier zijn vandaag de dag namelijk talloze filmpjes van work-outs te vinden. Wil je thuis een work-out volgen? Dan is het aan te raden om een sportmatje aan te schaffen.

Volg een online yogales
Heb je geen zin om je thuis in het zweet te werken? Zelfs dan is het mogelijk om thuis fit te blijven. Je kunt namelijk een yogales volgen. Net als voor work-outs geldt dat er tegenwoordig talloze yogalessen op het internet staan. Er zijn zelfs mensen die wekelijks nieuwe filmpjes plaatsen. Grote voordeel van yoga is dat er geen hoge instapdrempel is. Iedereen kan er in feite aan meedoen, zelfs als je de laatste tijd niet of nauwelijks gesport hebt. Daarbij komt dat yoga niet alleen goed is voor jouw lichaam, maar ook voor jouw geest.

Loop meermaals de trap op en af
Sommige mensen hebben moeite om zichzelf te motiveren om voldoende te bewegen. Gelukkig hoef je niet te sporten om thuis fit te blijven. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om meerdere malen per dag de trap op en af te lopen. Dit lijkt misschien niet op sporten, maar toch verbrand je er flink wat calorieën mee. Zo is een kwartier traplopen net zo efficiënt als een half uur joggen. Je kunt traplopen voor jezelf ook uitdagender maken, bijvoorbeeld door met twee voeten tegelijkertijd van trede naar trede te springen.


Gesponsord
Deze inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van de hoofdredactie van Nieuws op Beeld en kan links bevatten die doorverwijzen naar een andere website.


 

Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Laatste nieuws

Twee auto’s verwoest door nachtelijke brand in Vlaardingen

Vlaardingen - In de vroege uurtjes van maandag 2 augustus zijn twee auto's compleet verwoest door brand. De politie...

Twee tieners aangehouden in Dordrecht na achtervolging in gestolen auto

Dordrecht - Twee mannen van 17 en 19 jaar uit Dordrecht zijn op zondag 1 augustus in hun eigen...

Agenten lossen waarschuwingsschoten in Roel Langerakpark

Rotterdam - De politie heeft in de vroege ochtend van zondag 1 augustus meerdere waarschuwingsschoten gelost na een vermeend...

Vrouw gewond na vechtpartij De Vallei Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Een vrouw is in de nacht van zaterdag op zondag buiten westen geraakt nadat...
- Advertisement -

Auto en woning beschoten bij schietpartijen in Rotterdam Zuid

Rotterdam - Wederom hebben er vannacht in de omgeving van de Oranjeboomstraat in Rotterdam weer schietpartijen plaatsgevonden. Rond 01.50...

Gewonde en aanhouding na steekpartij Singel Dordrecht

Dordrecht - Bij een steekpartij aan de Singel in Dordrecht is in de nacht van zaterdag op zondag een...

Must read

Man (70) overleden aangetroffen in sloot Hoekeindseweg Bergschenhoek

Bergschenhoek - Omstanders hebben maandagmorgen het lichaam gevonden van...

Kelderbrand blijkt buitenbrand te zijn Kerkweg West Waddinxveen

Waddinxveen - Kort na twee uur woensdagmiddag werd de brandweer...