Zwembad bijhouden in de zomer? Deze 3 tips komen van pas!

Date:

Deel bericht:

Heeft u een zwembad thuis? Dan maakt u hier in de zomermaanden ongetwijfeld veelvuldig gebruik van. Logisch, want dit is een ideale manier om even lekker af te koelen op warme dagen. Nadeel van een zwembad is dat u hem moet onderhouden. Dit schiet er vaak bij in, waardoor het water snel smerig wordt. Als het water smerig is, neemt u waarschijnlijk niet snel een duik meer in uw zwembad. Reden genoeg om regelmatig zwembadonderhoud uit te voeren. Helaas weten veel mensen niet hoe zij dit aanpakken. Daarom bieden wij u hier de helpende hand. In deze tekst zetten wij namelijk 3 tips op een rijtje om uw zwembad in de zomer bij te houden.

1. Maak het zwembad regelmatig schoon
Een zwembad in de tuin is leuk, maar er komt regelmatig rommel in. Zo kunnen er bijvoorbeeld blaadjes in het water waaien. Daarnaast kan er gras in het water terechtkomen. Dit zorgt ervoor dat het water er binnen de kortste keren vies uitziet. Reden genoeg om uw zwembad regelmatig schoon te maken. U kunt uw zwembad op verschillende manieren schoonmaken. Allereerst kunt u er regelmatig met een schepnet doorheen gaan om de rommel eruit te vissen. Helaas haalt u hier alleen de zichtbare rommel mee uit het water. Wilt u ook ‘onzichtbare’ rommel uit uw zwembad halen? Dan raden wij jou aan een zwembadfilter te gebruiken.

- Advertisement -

2. Houd de temperatuur op peil
In de zomer kan het behoorlijk warm worden in ons land. Toch zijn er ook dagen waarop de zon niet of nauwelijks schijnt. Om te voorkomen dat het water in uw zwembad dan te koud is, doet u er goed aan de temperatuur op peil te houden. Zwembadverwarming kan jou hier een handje bij helpen. Dankzij deze verwarming is het water in uw zwembad altijd lekker warm. Grote voordeel van zwembadverwarming is dat u uw zwembad niet alleen in de zomer kunt gebruiken. Doordat het water verwarmd wordt, kunt u er van het voorjaar tot het najaar gebruik van maken. Het is overigens wel handig om de temperatuur van het water in de gaten te houden. Hang daarom altijd een zwembadthermometer in het water.

3. Dek uw zwembad af
Omdat een zwembad behoorlijk wat water bevat, is het geen beginnen aan om dit meermaals per jaar te verversen. Doet u dit wel? Dan vallen de waterkosten ontzettend hoog uit. Gelukkig is dit niet nodig. U kunt namelijk ook een aantal voorzorgsmaatregelen nemen om vervuild water tegen te gaan. Dek uw zwembad bijvoorbeeld af met een zeil als u er geen gebruik van maakt. Wanneer u dit trouw doet, is de kans op rommel in het water een stuk kleiner. Hierdoor hoeft u uw zwembad minder vaak schoon te maken.


Dit betrof een gesponsord artikel

Deze inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van de hoofdredactie van Nieuws op Beeld.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

4 redenen waarom bergwandelen steeds populairder wordt onder de jongeren

In de afgelopen jaren is bergwandelen steeds populairder geworden onder jong en oud. Het is interessant om te...

Hoe lang gaan kunstplanten mee?

Kunstplanten zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons interieur. Ze brengen groen in huis zonder dat...

Do’s en don’ts voor de Rotterdamse ondernemer

Als ondernemer in Rotterdam of in de omgeving van deze grote stad wil je natuurlijk dat jouw bedrijf...

Een tas vol mogelijkheden: geschenken die echt impact maken

Met de overvloed aan keuzes is het vinden van een relatiegeschenk gemakkelijker geworden voor bedrijven. Maar hoe vindt...