De juiste accessoires voor een kinderkamer? Denk bijvoorbeeld aan vloerkleden!

Date:

Deel bericht:

Het is leuk om met de kinderkamer bezig te zijn. Of je nu in verwachting bent en een babykamer moet verzinnen of je kind al wat ouder is en toe is aan iets nieuws. Er zijn zo enorm veel opties voor kinderkamers, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet! Van leuk behang tot mooie vloerkleden voor kinderen. Wij hebben een stappenplan bedacht.

Kies een kleur

Allereerst is het handig om een kleur te kiezen. Prima als je meer kleuren wilt, maar zorg dat je een hoofdkleur kiest. Dan is het veel makkelijker selecteren op spullen als je die eenmaal weet. Wordt het roze? Dan weet je in elk geval dat je niet meer naar blauwe spullen hoeft te kijken. En andersom natuurlijk ook. En roze en blauw is wel heel standaard, misschien is het wel leuk om out of the box te gaan! Kies eens geel, groen of paars. Ook met die kleuren kun je natuurlijk mooie kinderkamers creëren.

- Advertisement -

Behang en/of verf?

Welke kleur worden de muren? Ga je voor alleen verf of behang je ook een muurtje? Vooral met behang kun je alle kanten op, er zijn zoveel dessins in de wereld! Kies je voor een schattig wolken behangetje of wordt het een stoer behang met auto’s bijvoorbeeld? Kies iets dat bij je kind past, dat is het allerleukst. Als je kind oud genoeg is, laat je kind dan zelf kiezen uit het behang. Of kies er zelf een paar die je mooi vindt en laat die zien aan je kind. Zo weet je zeker dat het behang in elk geval mooi is.

Vloerkleed in de kinderkamer

Een vloerkleed in de kinderkamer staat heel leuk, maar is ook nog eens heel praktisch. Zo is het lekker zacht aan de voeten van de kids en kunnen ze er lekker op spelen bijvoorbeeld. Een kinderkleed is bovendien vaak wat steviger, handig, want de kids zullen er ruwer mee omgaan dan jij als volwassene.

Iets voor op de muur

Om de behangen of geverfde muur helemaal af te maken, past natuurlijk een schilderijtje. Dit is een leuke manier om wat meer met de muur te doen! En laat vooral ook wat kunst hangen, het kan best in de kinderkamer. Niet alles hoeft zoet en sappig te zijn, kunst kan juist heel leuk staan in combinatie met.

Bloemetjes?

Als je een meisjeskamer gaat aanpakken, dan is het leuk om ook wat bloemen neer te zetten. Je hebt tegenwoordig zoveel gedroogde bloemen, dat is lekker lang houdbaar en hierdoor ideaal! Het staat gelijk een stuk gezelliger.

Hopelijk heb je iets aan deze tips als je de kinderkamer aan gaat pakken. Sommige tips zijn even anders dan anders, maar dat gaat de kinderkamer dan ook unieker maken! Kies voor een kunstwerkje, bloemen of een mooi vloerkleed om de kamer af te maken.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

4 Tips voor een Veilig Telefoonabonnement voor Kinderen

In de moderne samenleving is het bijna onvermijdelijk dat kinderen op jonge leeftijd in aanraking komen met technologie....

Zo vind je de perfecte tuinmeubelen in de aanbieding

Als de zomer bijna voor de deur staat, ga je waarschijnlijk meer tijd buitenshuis doorbrengen. Als je je...

Premie autoverzekering in Zuid-Holland stijgt 17%

Inwoners van Zuid-Holland betaalden in het eerste halfjaar van 2023 gemiddeld 17 procent meer voor hun autoverzekering. Dit...

Verloren sleutels of inbraak? Ontdek de sleutel tot gemoedsrust!

Iedereen heeft weleens de paniek gevoeld die ontstaat bij het verlies van sleutels of de schok van een...