Slecht telefoonsignaal op je smartphone in Zeeland, waar ligt het aan?

Als je een mobiele telefoon hebt, dan wil je ook dat er overal mee kunt bellen en bereikbaar mee bent. Helaas betekent een telefoonabonnement echter niet altijd dat je ook overal goed signaal hebt. Sommigen hebben zelfs thuis niet of nauwelijks signaal op hun mobiele telefoon, zeker ook in Zeeland. Waar ligt het aan als je slecht telefoonsignaal op je smartphone hebt in Zeeland?

Rendabiliteit van masten

Zeeland is een relatief dunbevolkte provincie. Dat maakt dat de telefoonmasten die telefoonproviders kunnen plaatsen soms niet zo rendabel kunnen zijn. Het gevolg daarvan kan zijn dat de provider minder masten plaatst dan eigenlijk nodig zijn om voor goede dekking te zorgen. Op verschillende plekken in Zeeland is in 2018 vastgesteld dat het slecht gesteld met de dekking. Dat zijn in het bijzonder de omgeving van Grijpskerke op Walcheren, Kats op Noord-Beveland, verschillende plaatsen op Schouwen Duiveland (Renesse, Schuddebeurs en Ouwerkerk) en ook verschillende plaatsen in Zeeuws-Vlaanderen (aan de Belgische grens, maar ook in Ossenisse en Graauw. Omdat antennes vaak ook nog eens in de buitengebieden staan, kan het zo zijn dat de dekking slechter is in de kernen dan op plekken waar vrijwel niemand woont. Overigens hebben huizen en bomen in kernen ook dempende werking op het telefoonsignaal.

Bunkereffect

Heb je in je tuin wel een acceptabel signaal op je telefoon, maar binnen in huis niet? Dat is een lastig probleem om op te lossen. In de wetenschap dat de dekking in minder bevolkte gebieden zoals Zeeland al vaak wat minder is, kan het zijn dat een toch al matig signaal het niet redt door de muren van je woning. Je krijgt dan als het ware een soort bunkereffect waardoor er niet of nauwelijks signaal je huis binnenkomt. Als dit het geval is zijn er slechts enkele dingen die je kunt doen: lobbyen bij je telefoonprovider voor een telefoonmast dichter bij je woning, overstappen op een aanbieder die gebruikmaakt van een ander netwerk in de hoop dat je daar meer signaal bij ontvangt thuis, of verhuizen. Gelukkig kun je binnenshuis ook nog altijd gebruikmaken van een vaste telefoon, als je daar tenminste ook een abonnement voor hebt. Zoek je inderdaad een nieuw telefoonabonnement, dan kun je online abonnementen voor sim only vergelijken.

Het toestel en de simkaart

Het licht echter niet altijd alleen maar het telefoonnetwerk waar je gebruik van maakt. Het kan ook je telefoon zijn die niet naar behoren signaal ontvangt. Dat kan verschillende oorzaken hebben. Het kan een defect zijn, in welk geval een reparatie noodzakelijk zal zijn om het probleem op te lossen. Maar het kan ook zijn dat je zelf met je hand het signaal blokkeert door je vinger precies op de plek van de antenne te leggen. Dit verschijnsel zorgt bij sommige toestellen voor de zogenaamde ‘death grip’. Ook verouderde toestellen kunnen voor minder goed bereik zorgen. Soms kan het ook helpen om simpelweg je telefoon even opnieuw op te starten. Bij budgetaanbieders is het mogelijk dat de service minder is door instellingen in het netwerk. In enkele gevallen kan de kwaliteit van simkaarten een rol spelen.

De snelste truc om je connectie met het telefoonnetwerk te resetten, is overigens door je telefoon even op de vliegtuigstand te zetten. Wie weet heb je daarna beter signaal. Niet geschoten is altijd mis.


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,277VolgersVolg