Alles over stoppen met coke

Date:

Deel bericht:

Stoppen met coke is een van de lastigste verslavingen om mee te stoppen. Cocaïne wordt ‘de witte sloper’ genoemd. Cocaïne maakt verslaafden geestelijk en lichamelijk kapot. Veel mensen zijn na een keer een lijntje proberen, eigenlijk al verslaafd. Ze willen de ervaring opnieuw beleven en willen hiermee hun negatieve gevoelens kwijt. Stoppen wordt steeds lastiger als je elke dip blijft bestrijden met cocaïne. Ook zul je steeds meer coke gaan gebruiken om het gewenste effect te verkrijgen. Je komt in een vicieuze cirkel terecht.

In dit artikelen behandelen we de kenmerken van cokegebruik en hoe je kunt stoppen.

- Advertisement -

Kenmerken van uit de hand gelopen cokegebruik

Voor de mensen die niet verslaafd zijn, lijkt het eenvoudig om niet toe te geven aan het verlangen naar cocaïne. Echter is de inzinking voor verslaafde nadat de cocaïne is uitgewerkt in het lichaam vaak zo heftig, dat alleen coke een verslaafde er weer bovenop ‘kan’ helpen.

Wanneer iemand denkt dat hij/zij coke nodig heeft om ‘goed’ te kunnen functioneren, is dit een kenmerk van afhankelijkheid. Alle verslaafden zijn overtuigd dat alleen hun middel hen (weer) een goed gevoel kan geven. Zonder het middel is alle plezier in leven (in elk geval een periode) weg. Verslaafden zoeken naar mogelijkheden om te gebruiken en geloven ook daadwerkelijk dat ze het middel nodig hebben.

Cocaïne of crack cocaïne. Ben je verslaafd aan snuiven, roken of spuiten?

Wanneer ben je verslaafd aan coke snuiven, roken of spuiten? We hebben de verschillende vormen van cocaïnegebruik en hun mate van verslaving voor je op een rij gezet.

• Crack cocaïne. Dit wordt ook wel basecoke genoemd. Het wordt gerookt, vaak met een pijpje. Crack wordt gemaakt van snuif-cocaïne met bakpoeder (maagzout) en weinig water. Het is enorm verslavend. Aan crack raak je direct en intens verslaafd. De naam crack wordt ontleent aan het knetterende geluid tijden het roken.

• Snuif-cocaïne wordt gesnoven (het bekende lijntje). Je raakt snel verslaafd aan snuiven.

• Snuif-coke kan ook gerookt worden met tabak. Ook dat is zeer verslavend.

• Snuif-cocaïne kan ook als ‘shot’ genomen worden. De snuif-cocaïne wordt dan opgelost in water. Het is een riskante manier van gebruiken en zeer verslavend.

• Cocaïne bladeren kunnen gekauwd worden en geven een langdurig oppeppend effect. Na verloop van tijd is kauwen op cocabladeren verslavend. Kauwen op bladeren is wel de minst verslavende vorm van cocaïnegebruik en stoppen wordt omschreven als niet al te moeilijk.

Hoe kun je stoppen met cocaïne?

Wanneer je verslaafd bent aan cocaïne, is het moeilijk om te stoppen. De kans op terugval is groot en geestelijke onthoudingsverschijnselen van afkicken zijn zwaar. Houd er rekening mee dat deze ontwenningsverschijnselen voor een lange periode je leven in bedwang houden.

Wanneer je al een tijd verslaafd bent aan cocaïne, kun je forse geestelijke afkickverschijnselen tegemoet zien. Geestelijke afhankelijkheid van cocaïne is zwaar. Je zet niet even de knop van je verslaving om. Het wil niet zeggen dat het onmogelijk is om van je verslaving af te komen. Waar een wil is, is zeker een weg. Menigeen is je voorgegaan en succesvol afgekickt. Voor elke verslaving bestaat hoop op genezing.

Begin vandaag met stoppen met cocaïne

Wil je uitgebreide informatie over hoe je het beste kunt stoppen met jouw cocaïnegebruik? Wat zijn afkickverschijnselen en hoe je deze het beste aanpakken? Wat vertel je familieleden en vrienden en hoe moeten zij jou begeleiden en helpen? We geven uitgebreide uitleg en aandachtspunten op onze site die in elke Afkickkliniek wordt gebruikt

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

4 Tips voor een Veilig Telefoonabonnement voor Kinderen

In de moderne samenleving is het bijna onvermijdelijk dat kinderen op jonge leeftijd in aanraking komen met technologie....

Zo vind je de perfecte tuinmeubelen in de aanbieding

Als de zomer bijna voor de deur staat, ga je waarschijnlijk meer tijd buitenshuis doorbrengen. Als je je...

Premie autoverzekering in Zuid-Holland stijgt 17%

Inwoners van Zuid-Holland betaalden in het eerste halfjaar van 2023 gemiddeld 17 procent meer voor hun autoverzekering. Dit...

Verloren sleutels of inbraak? Ontdek de sleutel tot gemoedsrust!

Iedereen heeft weleens de paniek gevoeld die ontstaat bij het verlies van sleutels of de schok van een...