woensdag, oktober 20, 2021
15.3 C
Rotterdam
woensdag 20 oktober 2021
GesponsordAlles over stoppen met coke

Alles over stoppen met coke

-

Alles over stoppen met coke

Dit betreft een gesponsord artikel

 

- Advertisement -

Stoppen met coke is een van de lastigste verslavingen om mee te stoppen. Cocaïne wordt ‘de witte sloper’ genoemd. Cocaïne maakt verslaafden geestelijk en lichamelijk kapot. Veel mensen zijn na een keer een lijntje proberen, eigenlijk al verslaafd. Ze willen de ervaring opnieuw beleven en willen hiermee hun negatieve gevoelens kwijt. Stoppen wordt steeds lastiger als je elke dip blijft bestrijden met cocaïne. Ook zul je steeds meer coke gaan gebruiken om het gewenste effect te verkrijgen. Je komt in een vicieuze cirkel terecht.

In dit artikelen behandelen we de kenmerken van cokegebruik en hoe je kunt stoppen.

Kenmerken van uit de hand gelopen cokegebruik

Voor de mensen die niet verslaafd zijn, lijkt het eenvoudig om niet toe te geven aan het verlangen naar cocaïne. Echter is de inzinking voor verslaafde nadat de cocaïne is uitgewerkt in het lichaam vaak zo heftig, dat alleen coke een verslaafde er weer bovenop ‘kan’ helpen.

Wanneer iemand denkt dat hij/zij coke nodig heeft om ‘goed’ te kunnen functioneren, is dit een kenmerk van afhankelijkheid. Alle verslaafden zijn overtuigd dat alleen hun middel hen (weer) een goed gevoel kan geven. Zonder het middel is alle plezier in leven (in elk geval een periode) weg. Verslaafden zoeken naar mogelijkheden om te gebruiken en geloven ook daadwerkelijk dat ze het middel nodig hebben.

Cocaïne of crack cocaïne. Ben je verslaafd aan snuiven, roken of spuiten?

Wanneer ben je verslaafd aan coke snuiven, roken of spuiten? We hebben de verschillende vormen van cocaïnegebruik en hun mate van verslaving voor je op een rij gezet.

• Crack cocaïne. Dit wordt ook wel basecoke genoemd. Het wordt gerookt, vaak met een pijpje. Crack wordt gemaakt van snuif-cocaïne met bakpoeder (maagzout) en weinig water. Het is enorm verslavend. Aan crack raak je direct en intens verslaafd. De naam crack wordt ontleent aan het knetterende geluid tijden het roken.

• Snuif-cocaïne wordt gesnoven (het bekende lijntje). Je raakt snel verslaafd aan snuiven.

• Snuif-coke kan ook gerookt worden met tabak. Ook dat is zeer verslavend.

• Snuif-cocaïne kan ook als ‘shot’ genomen worden. De snuif-cocaïne wordt dan opgelost in water. Het is een riskante manier van gebruiken en zeer verslavend.

• Cocaïne bladeren kunnen gekauwd worden en geven een langdurig oppeppend effect. Na verloop van tijd is kauwen op cocabladeren verslavend. Kauwen op bladeren is wel de minst verslavende vorm van cocaïnegebruik en stoppen wordt omschreven als niet al te moeilijk.

Hoe kun je stoppen met cocaïne?

Wanneer je verslaafd bent aan cocaïne, is het moeilijk om te stoppen. De kans op terugval is groot en geestelijke onthoudingsverschijnselen van afkicken zijn zwaar. Houd er rekening mee dat deze ontwenningsverschijnselen voor een lange periode je leven in bedwang houden.

Wanneer je al een tijd verslaafd bent aan cocaïne, kun je forse geestelijke afkickverschijnselen tegemoet zien. Geestelijke afhankelijkheid van cocaïne is zwaar. Je zet niet even de knop van je verslaving om. Het wil niet zeggen dat het onmogelijk is om van je verslaving af te komen. Waar een wil is, is zeker een weg. Menigeen is je voorgegaan en succesvol afgekickt. Voor elke verslaving bestaat hoop op genezing.

Begin vandaag met stoppen met cocaïne

Wil je uitgebreide informatie over hoe je het beste kunt stoppen met jouw cocaïnegebruik? Wat zijn afkickverschijnselen en hoe je deze het beste aanpakken? Wat vertel je familieleden en vrienden en hoe moeten zij jou begeleiden en helpen? We geven uitgebreide uitleg en aandachtspunten op onze site die in elke Afkickkliniek wordt gebruikt


Gesponsord
Deze inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van de hoofdredactie van Nieuws op Beeld en kan links bevatten die doorverwijzen naar een andere website.


 

Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Laatste nieuws

Zeer grote brand verwoest bedrijfsverzamelgebouw Scheijdelveweg Zuidland (video)

Zuidland - Een grote brand heeft afgelopen nacht voor veel schade gezorgd in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Scheijdelveweg in...

Beroving was aanleiding voor dodelijke schietpartij Schiltmanstraat Rotterdam

Rotterdam - De 20-jarige Rotterdammer die op maandag 11 oktober werd doodgescohten in de wijk Bloemhof is eerst samen...

Dit is de mooiste raamdecoratie voor je slaapkamer

In de zoektocht naar nieuwe decoratie voor de slaapkamer zul je ontdekken dat je heel wat opties hebt. Je...

Veel hulpdiensten naar ongeluk Burgemeester Schalijlaan Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Een automobilist is dinsdagmiddag uit de bocht gevlogen op de Burgemeester Schalijlaan in Capelle...
- Advertisement -

Man overleden na aanrijding met tram, mogelijk geduwd Anthony Fokkersingel Den Haag

Den Haag - Een man is maandagavond overleden nadat hij voor een tram zou zijn geduwd, volgens omstanders gaat...

Politie zoekt getuigen van ontvoering Pauwenburg Rotterdam

Rotterdam - Een man is in de nacht van woensdag op donderdag slachtoffer geworden van een ontvoering. De 42-jarige...

Must read

Jongen (16) beroofd van portemonnee met vuurwapen Spinozapark Rotterdam

Rotterdam - Een wandeling naar huis vanuit de supermarkt...

Ongeval met brommobiel

Waddinxveen - Een man op leeftijd is zaterdmiddag licht...