De voordelen van het behalen van Wft basis en Wft vermogen

Wil je gaan werken in de financiële dienstverlening? Dan is het goed om te weten dat het in Nederland verplicht is om een Wft basis hiervoor te behalen. Met de Wft basis toon je aan dat je voldoende basiskennis bezit om cliënten te kunnen adviseren op financieel gebied. Met het Wft vermogen diploma krijg je de kans om jezelf nog meer te specialiseren. Op die manier weet je zeker dat je volledig aan de slag kunt bij jouw droombaan. Hier lees je alles over het behalen van de opleiding en het Wft Basis examen.

Wat is Wft Basis?

Wft staat voor de Wet op Financieel Toezicht. Deze wet stelt onder andere dat iedereen die werkzaam is binnen de financiële dienstverlening in het bezit dient te zijn van een Wft-module certificaat. Er zijn in totaal negen module certificaten te behalen. Welke je precies nodig hebt, hangt af van het vakgebied waarin je je begeeft. Er wordt te allen tijde aangeraden om te beginnen met de module Wft Basis. Deze module voorziet je namelijk van alle relevante financiële basiskennis. 

De Wft Basis zorgt ervoor dat je klantvragen kunt beantwoorden en kunt doorverwijzen naar de juiste specialist. Daarnaast weet je alles over betalen, sparen en verzekeren. De Wft Basis geeft je nog niet de bevoegdheid om een klant van een financieel advies, ofwel een aanbeveling, te voorzien. Hier heb je nog een aanvullend Wft-module certificaat voor nodig. Dit zijn alle andere Wft-modules: 

Wft Zorg
Wft Consumptief Krediet
Wft Schade Particulier
Wft Vermogen
Wft Inkomen
Wft Schade Zakelijk
Wft Hypothecair Krediet
Wft Pensioen

 

Wft Basis examen 

Voordat je in het bezit komt van het Wft Basis certificaat, dien je het Wft-examen met succes af te leggen. Het is verstandig om eerst de Wft Basisopleiding te volgen, alvorens je je inschrijft voor het examen. De opleiding stoomt je namelijk klaar op het examen en voorziet je van alle nodige kennis en vaardigheden. 

Het examen bestaat uit 42 examenvragen en duurt 120 minuten. De examenvragen zijn verdeeld in verschillende onderdelen: Kennis & Begrip (20 vragen), Vaardigheden & Competenties (20 vragen) en Professioneel Gedrag (2 vragen).

Een voorbeeld van een vraag die in het Wft-examen Basis gesteld kan worden, is: 

Een gezin maakt het volgende overzicht van bezittingen en schulden: Taxatiewaarde € 250.000 Auto € 15.000 Spaargeld € 1.000 Hypotheek € 180.000 Lening Auto € 5.000 Inboedel € 45.000 

Hoe groot is het vermogen van dit gezin?

Wft Vermogen

Het Wft Vermogen examen behaal je alleen wanneer je slaagt voor het Wft-examen Vermogen. Om er zeker van te zijn dat je dit examen haalt, wordt er sterk aangeraden om vooraf de Wft-opleiding Vermogen te doorlopen. De opleiding bereidt je namelijk voor op het examen door je te voorzien van alle nodige kennis en vaardigheden. 

Wft-examen Vermogen

Heb je de Wft-opleiding Vermogen voltooid? Dan ben je er klaar voor om deel te nemen aan het Wft-examen. Het examen toetst dezelfde onderdelen als de onderwerpen die de opleiding behandelt. Het examen bestaat uit 47 examenvragen. Hier krijg je 135 minuten de tijd voor.


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,297VolgersVolg
- advertentie -