Een toekomst als machinebouwer

De functietitel spreekt voor zich: je bouwt machines. Maar het is natuurlijk meer dan dat alleen. Ze kunnen werkzaam zijn in verschillende branches en moeten beschikken over allerlei vaardigheden om de vacature van machinebouwer te kunnen vervullen.

Werkzaamheden als machinebouwer

Machinebouwers kunnen werken in de productie-, verwerkings-, of elk industrieel gebied dat nieuwe machines of apparatuur vereist. Ze moeten weten hoe ze handgereedschap zoals zagen en grotere apparatuur zoals kranen moeten gebruiken om machines te bouwen. Zij moeten ook fysiek uithoudingsvermogen hebben om zware onderdelen te dragen en op hun plaats te houden tijdens de bouw. Dat betekent niet dat het werk van een machinebouwer alleen om brute kracht draait. Hij moet ook de technische kennis hebben om blauwdrukken op te stellen en uiterst precieze machines te bouwen.

De vaardigheden die nodig zijn om machinebouwer te worden, worden meestal niet in een klaslokaal geleerd. De meeste machinebouwers kunnen volstaan met een diploma middelbaar onderwijs en eerdere ervaring in onderhoud of bouw.

Een machinebouwer is iemand die verantwoordelijk is voor de bouw van machines en apparatuur in een productie-, industrie- of verwerkingsbedrijf. Het vereist arbeid omdat ze vaak zware apparatuur en werktuigen dragen en ermee werken. Hij is degene die onderdelen assembleert, blauwdrukken en schetsen maakt, en gaten boort. Zij zijn ook verantwoordelijk voor de bouw van gebouwen met behulp van handgereedschap of elektrisch gereedschap.

Dagelijks taken als machinebouwer

Werken met slijpmachines, bandzaag, boorpers en MIG-lasser
Bedienen van hi-lo en bovenloopkranen
Conditioneren, nabewerken, TIG-lassen van tril- en centrifugaal vorkommen
Test hardware, kalibreer van tijd tot tijd en los kleine problemen op
Installeer talrijke signaal- en hoogspanningstransformatoren die de roeping van de machines vergemakkelijken
Onderhoud HVAC indien nodig, bedien kraan, matrijzen wagen en HiLo
Bouwt precisie machines voor de ruimtevaart, transport, energie en andere zware industrieën
Last afschermingen, goten en andere materialen

Opleidingseisen en diploma’s voor machinebouwers

Meestal hebben machinebouwers geen universitaire opleiding nodig. De meest voorkomende graad voor machinebouwers is associate degree, ook hebben veel machinebouwers een middelbare school diploma afgerond. 

Als je machinebouwer wilt worden heeft het voordelen als je:

Ervaring hebt als assembleur van gereedschapsmachines in een technologische productieomgeving
Machine bedieningsvaardigheden in gereedschapsmakerij, kwaliteitscontrole, testlaboratoria, productie en service
Vaardig bent in het gebruik van gereedschappen, machines en precisie meetapparatuur zoals weegschaal, schuifmaat, micrometer
In staat bent complexe tekeningen te lezen en de beginselen van wiskunde toe te passen

 

Persoonlijke kwaliteiten als machinebouwer

Teamspeler

Staat open voor de ideeën van anderen en voor nieuwe benaderingen van het werk
Draagt bij aan de opbouw van een positieve team omgeving
Wekt het vertrouwen van anderen en behandelt anderen met respect en aandacht, ongeacht hun status of positie.

 

Persoonlijk

Leert en traint samen om zijn eigen vaardigheden en die van anderen te helpen ontwikkelen
Werkt ethisch met integriteit
Toont doorzettingsvermogen en overwint obstakels
Gebruikt tijd efficiënt (met inbegrip van het stroomlijnen van communicatie en vergaderingen)
Stelt doelen en doelstellingen voor zichzelf en is verantwoordelijk voor het maken van wekelijkse stappen om te veranderen en houdt anderen verantwoordelijk om hetzelfde te doen

 

Werkomgeving

Algemene productieomgeving, dagelijkse blootstelling als machinebouwer aan machines en mogelijke gevaarlijke chemicaliën en smeermiddelen. Het werk omvat het bewegen in en rond machines waarbij gevaarlijke bewegingen moeten worden voorkomen.
Een machinebouwer aan elektrische panelen. Veiligheidsbewustzijn tijdens werk ten opzichte van jezelf en anderen die in de omgeving werken.
Het werk als machinebouwer omvat het bewegen in, onder en rond machines, vaak op krappe plaatsen. Regelmatig handmatig tillen tot 50 kg. vereist, waarbij zwaarder moet worden getild met een bovenloopkraan indien nodig. 
Het werk kan ongebruikelijke werktijden vereisen, waaronder zaterdag en overwerk, om project deadlines te halen. Een machinebouwer moet geconcentreerd en geconcentreerd kunnen werken om de veiligheid en de kwaliteit van het werk te garanderen.
Kan installatie-, garantie- en servicewerkzaamheden uitvoeren op klantlocaties. Dit vereist soms nachtelijke reizen.


Denk jij dat je voldoet aan de eisen van een machinebouwer? Bekijk dan deze site voor de huidige vacatures van dit moment


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,294VolgersVolg
- advertentie -