Hoe een letselschadebureau kan helpen na een verkeersongeval

Een auto-ongeval letsel kan uit de lucht komen vallen en uw leven verstoren, vooral als het ernstig letsel oplevert. Het kan leiden tot ziekteverzuim, medische afspraken en behandeling, ziekenhuisopname en operaties. Afgezien van de fysieke en emotionele tol kunnen er ook aanzienlijke financiële kosten zijn om mee om te gaan. Hier leest u alles over letselschade bij auto-ongelukken en hoe een letselschadebureau u kan helpen, inclusief tips en advies over wat u moet doen als u letsel hebt opgelopen.

Wat moet ik doen als ik gewond ben geraakt bij een auto-ongeluk?

Als u letsel heeft opgelopen na een auto-ongeluk, moet u naar uw huisarts gaan en een verklaring van geschiktheid/certificaat van bekwaamheid krijgen. Dit is de beoordeling van uw arts over uw verwondingen en uw vermogen om weer aan het werk te gaan.

Het is belangrijk om de politie te bellen na een ongeval als u of iemand anders gewond is geraakt, en ook als:

een van de bestuurders dronken of onder invloed van drugs was;
auto’s moesten worden weggesleept;
de andere bestuurder niet gestopt is of geen informatie met u heeft uitgewisseld.

Welke verwondingen kunt u oplopen bij een auto-ongeluk?

Whiplash is het meest voorkomende weke delen letsel bij auto-ongelukken. Andere veel voorkomende verwondingen omvatten:

snijwonden en kneuzingen;
hersenen en hoofdletsel;
wervelkolom verwondingen;
fracturen en gebroken botten;
knie- en schouder trauma;
psychisch letsel.

 

Het is belangrijk om te weten dat het enige tijd kan duren voordat ernstiger letsel is gestabiliseerd. Ook kleine verwondingen kunnen na verloop van tijd tot andere verwondingen leiden – zo kan een geblesseerde knie die mank loopt, na verloop van tijd heup- en rugklachten veroorzaken. Als u denkt dat uw verwondingen door het auto-ongeluk na verloop van tijd zijn verergerd, ga dan naar uw huisarts en laat uw gezondheidsverklaring bijwerken. Dit kan invloed hebben op uw vermogen om terug te keren naar het werk en uw recht op letselschade uitkeringen.

Een letselschadebureau uitkiezen

Als u hebt geleden een soort van persoonlijk letsel waarbij iemand anders in gebreke is gebleven, zou je een juridische claim voor schadevergoeding kunnen doen. Echter, het maken van een claim kan een ingewikkeld proces zijn en je moet ervoor zorgen dat u werkt met een letselschadebureau die goed in staat is om u het resultaat dat u verdient te geven. In Nederland komt het niet vaak voor dat een letselschadezaak voor de rechter verschijnt. In de meeste gevallen wordt een letselschadezaak buiten de rechtbank om opgelost. In weinig gevallen is een letselschade advocaat nodig. Hier leest u waar u aan moet denken als u kiest voor een letselschade advocaat.

Er zijn veel letselschade advocaten beschikbaar – dus hoe beslist u welke advocaten u moet inhuren? Hier nemen we een kijkje op een aantal van de dingen die je moet overwegen bij het kiezen van een letselschade advocaat.

Is de letselschade advocaat deskundig genoeg?

Sommige advocaten bieden diensten aan op het gebied van letselschade, maar het is niet echt een specialisme voor hen – dit kan niet veel goeds voorspellen voor uw zaak. Ervaren letselschade advocaten hebben uitgebreide ervaring met het behandelen van zaken, waardoor ze inzicht en kennis hebben die u kunnen helpen het meest positieve resultaat uit uw claim te halen.

Heeft de letselschade advocaat ervaring met soortgelijke zaken?

Het is ook de moeite waard om na te gaan of de advocaten in kwestie specifieke ervaring hebben met het behandelen van een zaak als de uwe. Letselschade kan van alles omvatten, van verkeersongevallen tot ongevallen op het werk of ongevallen op vakantie. Elk van deze soorten zaken kan zeer verschillend zijn. Praat met de advocaten met wie u overweegt samen te werken om vast te stellen of zij al aan zaken als de uwe hebben gewerkt.

Hoe staat het met zijn/haar reputatie?

Het is zeker de moeite waard om inzicht te krijgen in het soort reputatie dat een advocaat heeft. Zoek uit of uw advocaat heeft getuigenissen, recensies of zelfs case studies van klanten. Vertrouw idealiter niet alleen op de website van de advocaat, maar ga op zoek naar onafhankelijke bronnen om deze te verifiëren.

Maakt de letselschade advocaat onhaalbare claims?

Overweeg wat de advocaat zegt en hoe dit verschilt van andere letselschade advocaten die u overweegt. In sommige gevallen kunnen onervaren advocaten iets aanbieden dat te mooi lijkt om waar te zijn – dit kan een extreem snelle doorlooptijd van de zaak zijn, of een zeer hoge waarde van de claim die andere advocaten niet hebben voorgesteld dat uw zaak zou kunnen bereiken. Wees op uw hoede voor advocaten die u vertellen hoeveel schadevergoeding u kunt krijgen zonder eerst uw zaak goed te begrijpen, of die op hun websites cijfers noemen voor verschillende soorten letsel.

Het kan zijn dat zij een zeer hoge schadevergoeding voorstellen omdat zij dit in het verleden ook hebben kunnen bereiken. Maar in werkelijkheid zijn de specifieke kenmerken van alle gevallen zeer verschillend en het bedrag van de schadevergoeding zal altijd afhangen van de ernst van het opgelopen letsel.

Het is belangrijk om te onthouden dat als iets te mooi lijkt om waar te zijn, de letselschade advocaat onrealistische verwachtingen voor uw zaak zou kunnen hebben.


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,297VolgersVolg
- advertentie -