Prijzen bij providers omhoog: wie biedt het meeste waar voor het geld?

Date:

Deel bericht:

Veel providers verhogen dit kwartaalde tarieven. Sommigen verhogen ook de internetsnelheid. Waar krijgt de klant het meeste waar voor het geld?

Veel providers verhogen de tarieven voor hun internetabonnement. Sommigen verhogen ook de internetsnelheid. ProviderVergelijken.nl zocht van 7 providers uit waar klanten het meeste waar voor hun geld krijgen. De beste keuze blijkt een 500 Mbit/s-pakket. Solcon is de goedkoopste provider per Mbit aan internetsnelheid, gevolgd voor KPN met de 1.000 Mbit-pakketten.

- Advertisement -

Het duurste internetpakket is 71x duurder per Mbit dan de goedkoopste,” vertelt Mike van den Broek, oprichter van ProviderVergelijken.nl. Over de hele linie stijgen de prijzen de komende periode met 1 tot 2 procent, maar door uitschieters naar boven lijkt het belangrijker dan ooit om te vergelijken.”

De pakketten met 500 Mbit aan internetsnelheid blijken relatief het goedkoopst, klanten betalen dan gemiddeld €0,13 per Mbit. De duurste keuze is een abonnement van 40 Mbit/s, de prijs per Mbit bedraagt dan gemiddeld €4,89. De goedkoopste keuze blijken de internetabonnementen van Solcon. KPN volgt op een tweede plaats, dankzij de lage prijzen voor de internetpakketten met 1.000 Mbit/s aan snelheid.

Klanten krijgen meer waar voor hun geld met de snellere pakketten. Die zijn relatief goedkoper. De goedkope pakketten bieden vooral dankzij de TV-abonnementen extra waarde, dus die zijn interessant voor klanten die internet met televisie willen combineren,”licht van den Broek toe. We zien verder dan het vooral de lage uploadsnelheid is die sommige internetabonnementen relatief duur maakt, dat is iets om extra op te letten bij het vergelijken.”

ProviderVergelijken.nl onderzocht Solcon, Ziggo, Online.nl, KPN, Budget, Youfone en T-Mobile. Samen bieden zij de keuze uit 38 pakketten voor internet en/of televisie. Klanten krijgen het meest waar voor hun geld bij KPN, Youfone, Online.nl en Solcon. Met name bij hoge downloadsnelheden is KPN vaak een voordelige keuze.

Bekijk het onderzoek van ProviderVergelijken.nl op de website met interactieve graphic.

 

Over ProviderVergelijken

ProviderVergelijken werd in 2018 opgericht door een internetondernemer die vond dat het vergelijken van abonnementen voor internet, bellen en televisie onnodig ingewikkeld was. De website maakt vergelijken makkelijk met een zoekmachine met filtermogelijkheden. Bovendien biedt de website een unieke Providercheck, die laat zien welke providers er op een adres beschikbaar zijn.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

4 redenen waarom bergwandelen steeds populairder wordt onder de jongeren

In de afgelopen jaren is bergwandelen steeds populairder geworden onder jong en oud. Het is interessant om te...

Hoe lang gaan kunstplanten mee?

Kunstplanten zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons interieur. Ze brengen groen in huis zonder dat...

Do’s en don’ts voor de Rotterdamse ondernemer

Als ondernemer in Rotterdam of in de omgeving van deze grote stad wil je natuurlijk dat jouw bedrijf...

Een tas vol mogelijkheden: geschenken die echt impact maken

Met de overvloed aan keuzes is het vinden van een relatiegeschenk gemakkelijker geworden voor bedrijven. Maar hoe vindt...