Welke dekking autoverzekering kies je?

Date:

Deel bericht:

Iedereen die in Nederland met een auto de weg op wil, moet deze verzekeren. Heb je net een nieuwe auto gekocht? Sluit dan direct een autoverzekering af. Doordat zo’n verzekering vaak direct ingaat, kun je vrijwel onmiddellijk met jouw auto de weg op. Probleem is alleen dat je uit meerdere dekkingen kunnen kiezen. Hierdoor weten veel mensen niet welke autoverzekeringen zij het beste af kunnen sluiten. Gevolg hiervan is dat er geregeld een verkeerde keuze wordt gemaakt. Hier zit je uiteraard niet op te wachten. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste aders. In deze tekst helpen wij jou namelijk om de beste dekking voor jouw nieuwe auto te kiezen.

Zorg dat je weet welke mogelijkheden je hebt
Wie op zoek gaat naar een verzekering voor een auto, ontdekt al snel genoeg dat er meerdere mogelijkheden zijn. Dat klopt, want bij de meeste verzekeraars kun je jouw auto op drie verschillende manieren verzekeren. Er wordt vaak onderscheid gemaakt tussen WA, WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco. Het is handig om te weten wat deze termen precies betekenen voordat je een verzekering afsluit. Daarom lichten we de verschillende dekkingen hieronder kort toe.

- Advertisement -

– WA
Als je in Nederland de openbare weg op wilt met jouw auto, moet je je minimaal verzekeren voor de wettelijke aansprakelijkheid (WA). Deze dekking vergoedt schade die je bij anderen veroorzaakt. Ook schade veroorzaakt door een aanhangwagen of caravan achter jouw auto valt binnen de dekking van deze autoverzekering.

– WA + Beperkt Casco
Sommige mensen vinden de dekking van en WA-verzekering te minimaal. Geldt dit ook voor jou? Dan is WA + Beperkt Casco een optie. Als je voor deze verzekering kiest, wordt ook schade aan jouw auto vergoed. Het gaat overigens niet om alle schade. Enkel schade als gevolg van storm, hagel, inbraak, diefstal of joyriding valt namelijk binnen de dekking van deze verzekering. Dit geldt overigens ook voor ruitschade.

– WA + Volledig Casco
Wie nog een stapje verder wil gaan, kiest voor WA + Volledig Casco. Deze dekking wordt vaak bestempeld als all risk autoverzekering. Dit komt doordat nagenoeg alle schade vergoed wordt. Zelfs schade door botsingen, slippartijen en van de weg of te water raken vallen binnen de dekking van deze autoverzekering. Ook voor schade door vandalisme kun je aankloppen bij jouw verzekeraar.

De leeftijd van jouw auto kan je helpen een keuze te maken
Doordat er verschillende mogelijkheden zijn, vind je het misschien lastig om te bepalen wat in jouw situatie de beste autoverzekering is. Zie je door de bomen het bos niet meer? Kies de verzekering dan uit op basis van de leeftijd van jouw auto. Voor auto’s die ouder zijn dan 10 jaar, volstaat een WA-verzekering doorgaans. Rijd je in een auto van 6 tot 10 jaar oud? Dan is WA + Beperkt Casco de beste keuze. Wanneer jouw auto jonger is dan 6 jaar, kun je het beste een allrisk autoverzekering afsluiten.

Let goed op de premie
Een autoverzekering afsluiten brengt kosten met zich mee. Je draagt namelijk maandelijks premie af nadat je zo’n verzekering hebt afgesloten. Toch is het niet zo dat je voor elke dekking ook dezelfde premie betaalt. De premie kan per verzekeraar namelijk verschillen. Daarom raden wij jou aan om autoverzekeringen met elkaar te vergelijken voordat je de knoop doorhakt. Gebruik hier bij voorkeur een vergelijkingssite voor. Je ziet dan binnen een paar tellen waar je de laagste premie betaalt. Laat je hier overigens nooit te veel door leiden. Het draait er immers om dat je goed verzekerd bent.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Premie autoverzekering in Zuid-Holland stijgt 17%

Inwoners van Zuid-Holland betaalden in het eerste halfjaar van 2023 gemiddeld 17 procent meer voor hun autoverzekering. Dit...

Verloren sleutels of inbraak? Ontdek de sleutel tot gemoedsrust!

Iedereen heeft weleens de paniek gevoeld die ontstaat bij het verlies van sleutels of de schok van een...

Digitale strategieën voor nooddiensten: Instagram inzetten bij crisiscommunicatie

In de snel evoluerende digitale wereld is de rol van online marketingbureaus cruciaal geworden, niet alleen voor bedrijven,...

De top 3 trends in app ontwikkeling voor 2023

In 2023 heeft mobiele appontwikkeling echt interessante dingen meegemaakt. Een grote verandering is het gebruik van 5G-netwerken, die...