Waar moet u op letten bij het aanschaffen van een bedrijfswagen?

Date:

Deel bericht:

Bent u op zoek naar een bedrijfswagen? Dan ontdekt u snel genoeg dat de mogelijkheden nagenoeg eindeloos zijn. Door het grote aanbod kunnen wij ons goed voorstellen dat het niet makkelijk is om een keuze te maken. Vindt u het lastig om de beste bedrijfswagen voor uw onderneming te vinden? Dan bent u hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij u namelijk waar u op moet letten bij een bedrijfswagen kopen.

Staat van de auto
Eén van de belangrijkste aandachtspunten bij een bedrijfsauto kopen is de staat van de auto. U wilt immers geen kat in de zak kopen. Ga daarom nooit over één nacht ijs, maar neem de tijd om een geschikte bedrijfsauto te vinden. Heeft u online een mooie Mercedes-Benz Sprinter occasion gevonden? Koop hem dan niet direct. De foto’s en de tekst kunnen nog zo positief zijn, maar dit betekent niet dat de staat van de auto ook goed is.

- Advertisement -

Om een goede inschatting te kunnen maken van de staat van een bedrijfsauto, raden wij u aan om het voertuig met eigen ogen te bekijken voordat u hem koopt. Kijk niet alleen naar de buiten- en binnenkant, maar werp ook een blik onder de motorkap. Het is ook verstandig om de onderkant van de auto te bekijken. Hierdoor kunt u een goede inschatting maken van de staat van de auto.

Check de kilometerstand
Vindt u een nieuwe bedrijfsauto te duur? Dan kunt u een tweedehands bedrijfsauto kopen. Als u voor een tweedehands auto kiest, moet u goed op de kilometerstand letten. Het kan namelijk zijn dat de kilometerteller is teruggedraaid. Als u een bedrijfsauto met teruggedraaide kilometerstand koopt, kunt u hier al snel nadelige gevolgen van ondervinden. De aanschafwaarde van zo’n auto ligt aanzienlijk hoger. Hier blijft het overigens niet bij. U betaalt namelijk ook aanzienlijk meer voor het onderhoud. Vertrouwt u het niet? Vraag de verkopende partij dan om een RDW-Voertuigrapport.

Koop bij een betrouwbare partij
Wie een bedrijfswagen wil kopen, kan hiervoor op verschillende plekken terecht. U kunt zich onder meer richten tot een autobedrijf bij u in de buurt. Daarnaast kunt u op het internet kijken. Wilt u een tweedehands bedrijfsauto kopen? Kijk dan eens op dutchvans.com. Daarnaast zijn er nog allerlei andere partijen die online tweedehands bedrijfsauto’s aanbieden. Voordat u tot aankoop overgaat, raden wij u aan uit te zoeken of het om een betrouwbare partij gaat. Veel mensen denken dat online aanbieders van auto’s altijd betrouwbaar zijn, maar helaas is dit lang niet altijd het geval. Controleer daarom altijd of u te maken heeft met een betrouwbare partij. Hiervoor kunt u onder andere op zoek gaan naar reviews en beoordelingen.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Hydrauliek in de filmindustrie

In de wereld van film en televisie zorgen speciale effecten voor spectaculaire en meeslepende scènes. Een van de...

Het belang van bewustwording van SOA’s

Seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA's) vormen een belangrijk gezondheidsprobleem wereldwijd. Het vergroten van bewustzijn over SOA's is van cruciaal...

Het belang van een uitvaartverzekering

Het afsluiten van een uitvaartverzekering is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat uw dierbaren niet worden...

De risico’s van het vak van strafrechtadvocaat

Een strafrechtadvocaat kiest niet voor het makkelijkste beroep. De jurist krijgt altijd te maken met mensen die worden...