Waar moet u op letten bij het aanschaffen van een bedrijfswagen?

Bent u op zoek naar een bedrijfswagen? Dan ontdekt u snel genoeg dat de mogelijkheden nagenoeg eindeloos zijn. Door het grote aanbod kunnen wij ons goed voorstellen dat het niet makkelijk is om een keuze te maken. Vindt u het lastig om de beste bedrijfswagen voor uw onderneming te vinden? Dan bent u hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij u namelijk waar u op moet letten bij een bedrijfswagen kopen.

Staat van de auto
Eén van de belangrijkste aandachtspunten bij een bedrijfsauto kopen is de staat van de auto. U wilt immers geen kat in de zak kopen. Ga daarom nooit over één nacht ijs, maar neem de tijd om een geschikte bedrijfsauto te vinden. Heeft u online een mooie Mercedes-Benz Sprinter occasion gevonden? Koop hem dan niet direct. De foto’s en de tekst kunnen nog zo positief zijn, maar dit betekent niet dat de staat van de auto ook goed is.

Om een goede inschatting te kunnen maken van de staat van een bedrijfsauto, raden wij u aan om het voertuig met eigen ogen te bekijken voordat u hem koopt. Kijk niet alleen naar de buiten- en binnenkant, maar werp ook een blik onder de motorkap. Het is ook verstandig om de onderkant van de auto te bekijken. Hierdoor kunt u een goede inschatting maken van de staat van de auto.

Check de kilometerstand
Vindt u een nieuwe bedrijfsauto te duur? Dan kunt u een tweedehands bedrijfsauto kopen. Als u voor een tweedehands auto kiest, moet u goed op de kilometerstand letten. Het kan namelijk zijn dat de kilometerteller is teruggedraaid. Als u een bedrijfsauto met teruggedraaide kilometerstand koopt, kunt u hier al snel nadelige gevolgen van ondervinden. De aanschafwaarde van zo’n auto ligt aanzienlijk hoger. Hier blijft het overigens niet bij. U betaalt namelijk ook aanzienlijk meer voor het onderhoud. Vertrouwt u het niet? Vraag de verkopende partij dan om een RDW-Voertuigrapport.

Koop bij een betrouwbare partij
Wie een bedrijfswagen wil kopen, kan hiervoor op verschillende plekken terecht. U kunt zich onder meer richten tot een autobedrijf bij u in de buurt. Daarnaast kunt u op het internet kijken. Wilt u een tweedehands bedrijfsauto kopen? Kijk dan eens op dutchvans.com. Daarnaast zijn er nog allerlei andere partijen die online tweedehands bedrijfsauto’s aanbieden. Voordat u tot aankoop overgaat, raden wij u aan uit te zoeken of het om een betrouwbare partij gaat. Veel mensen denken dat online aanbieders van auto’s altijd betrouwbaar zijn, maar helaas is dit lang niet altijd het geval. Controleer daarom altijd of u te maken heeft met een betrouwbare partij. Hiervoor kunt u onder andere op zoek gaan naar reviews en beoordelingen.


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,277VolgersVolg