Grenzen Amerika weer open: ontdek Californië

Date:

Deel bericht:

Op 8 november openden de Verenigde Staten van Amerika hun grenzen weer voor buitenlandse reizigers. Dit betekent dat sindsdien alle volledig gevaccineerde toeristen weer naar het land mogen reizen. Doe in dit artikel alvast wat inspiratie op voor een reis naar de staat Californië.

Californië: The Golden State
Omdat het land zo groot is, is het onmogelijk om alles wat het te bieden heeft in één reis te zien. Met niet minder dan tien nationale parken (waaronder het beroemde Yosemite National Park en Joshua Tree National Park), beroemde steden als Los Angeles en San Francisco en vrijwel het hele jaar aangename temperaturen, is Californië ongetwijfeld een van de meest populaire Amerikaanse staten onder toeristen. Andere populaire Amerikaanse staten zijn New York, Florida en Nevada. Voor een bezoek aan een of meer Amerikaanse staten is een visum of ESTA Amerika nodig. Het ESTA is een digitale reistoestemming die vanaf het moment van toekenning twee jaar geldig is en waarmee u per reis maximaal 90 opeenvolgende dagen in de Verenigde Staten van Amerika mag verblijven.

- Advertisement -

Wereldberoemde steden
In Californië bevinden zich verschillende steden die wereldberoemd zijn, waaronder Los Angeles (waar het beroemde Hollywood deel van uitmaakt), San Francisco en San Diego. Los Angeles heeft verschillende musea, waaronder het Getty Museum en het Los Angelos County Museum of Art (ook wel LACMA genoemd), maar het beroemdste deel van de stad is de wijk Hollywood. Wie kent niet de iconische witte letters op de Hollywood Hills of de Hollywood Walk of Fame?

San Francisco is vooral bekend vanwege de Golden Gate Bridge, het iconische herkenningspunt van deze stad. Een andere bezienswaardigheid van San Francisco is Chinatown. Chinatown in San Francisco is de oudste Chinees-Amerikaanse wijk van Amerika en daarnaast ook een van de grootste. San Francisco wordt beschouwd als een van de culturele hoofdsteden van de Verenigde Staten en is de thuisbasis van verschillende musea, waaronder het San Francisco Museum of Modern Art (of SFMOMA) en het International Art Museum of America, om er maar twee te noemen.

San Diego, gelegen in het zuiden van Californië, heeft ook veel te bieden, waaronder een van de grootste en beroemdste dierentuinen ter wereld: de San Diego Zoo, gelegen in Balboa Park. De stad heeft daarnaast een leuke Italiaanse wijk die Little Italy genoemd wordt.

Andere steden in Californië die zeker een bezoek waard zijn, zijn onder andere Santa Monica, Palm Springs, Sacramento en Malibu.

Nationale parken
Een aantal van de beroemdste nationale parken van de Verenigde Staten van Amerika bevinden zich in Californië, waaronder Yosemite National Park, Redwood National Park, Kings Canyon National Park, Sequoia National Park, Joshua Tree National Park, en Death Valley National Park. Elk van deze parken is begiftigd met prachtige en gevarieerde natuurlandschappen. Death Valley is een uitzondering: dit park heeft een zeer interessant landschap, maar zoals de naam al aangeeft, maken de klimatologische omstandigheden van het park het voor veel levende dier- en plantensoorten erg moeilijk om te overleven.

Een zeer gewaardeerde attractie voor toeristen zijn de mammoetbomen, die te vinden zijn in zowel Yosemite National Park, Redwood National Park en Sequoia National Park. In dit laatste park kunt u zelfs een van de hoogste bomen ter wereld vinden: de General Sherman, die in het Giant Forest groeit. Yosemite National Park en Redwood National Park staan allebei op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

ESTA voor een reis naar Amerika
Voor een bezoek aan The Golden State is een visum of ESTA nodig. Het ESTA kan snel en gemakkelijk online worden aangevraagd, waardoor het veel gemakkelijker en sneller te verkrijgen is dan een visum voor Amerika. Bovendien is het ESTA goedkoper dan een visum Amerika. Het ESTA is vanaf het moment van toekenning twee jaar geldig. Gedurende deze twee jaar mag men een onbeperkt aantal reizen maken naar de Verenigde Staten, maar elk bezoek aan het land mag niet langer dan 90 dagen duren. Met een ESTA kan men dus meerdere keren op reis naar de Verenigde Staten van Amerika, bijvoorbeeld elke keer naar een andere staat.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Premie autoverzekering in Zuid-Holland stijgt 17%

Inwoners van Zuid-Holland betaalden in het eerste halfjaar van 2023 gemiddeld 17 procent meer voor hun autoverzekering. Dit...

Verloren sleutels of inbraak? Ontdek de sleutel tot gemoedsrust!

Iedereen heeft weleens de paniek gevoeld die ontstaat bij het verlies van sleutels of de schok van een...

Digitale strategieën voor nooddiensten: Instagram inzetten bij crisiscommunicatie

In de snel evoluerende digitale wereld is de rol van online marketingbureaus cruciaal geworden, niet alleen voor bedrijven,...

De top 3 trends in app ontwikkeling voor 2023

In 2023 heeft mobiele appontwikkeling echt interessante dingen meegemaakt. Een grote verandering is het gebruik van 5G-netwerken, die...