De onverwoestbare eikenhouten boekenkast: klassiek, maar toch tijdloos

In deze tijd van elkaar in rap tempo opvolgende woontrends zijn veel mensen op zoek naar tijdloze en duurzaam items – je kunt immers wel blijven consumeren. Tel daarbij de groeiende behoefte aan natuurproducten met een warme uitstraling, alsmede de hang naar vintage, en je komt uit bij een eikenhouten, op maat gemaakte boekenkast die je hele wand vult. Er kleven diverse voordelen aan zo’n wandmeubel!

Boeken smaakvol tentoonstellen

In 2021 werden 43 miljoen boeken verkocht, een stijging van vijf procent. De voorspelling dat print uit ons interieur zou verdwijnen is dus een schot in het duister geweest: we lezen meer dan ooit. Sommigen doen eenmaal gelezen boeken van de hand, anderen willen deze tentoonstellen in hun woon- of werkkamer. Een op maat gemaakte, eikenhouten boekenkast is de droom van menig verzamelaar. Het mooie is dat een volledig met boeken gevulde wand een rustiger effect heeft dan een meubel dat slechts een gedeelte beslaat. Oud eiken meubels op maat laten maken vervaardigen die moeilijke hoekjes, deuren, ramen en andere obstakels. Het omzeilen hiervan is een uitdaging die je het beste aan ervaren timmerlui kunt overlaten, zoals bijvoorbeeld de specialisten van Hout Van Toen.

Trendy, warm en duurzaam

Vervolgens is het een kwestie van vullen en bestaat je wand van vloer tot aan plafond en van links naar rechts uit boeken. Zeker wanneer gebruik gemaakt wordt van eikenhout voldoe je aan je eigen behoefte om een warmere uitstraling in het vertrek teweeg te brengen. Bovendien is hout het duurzaamste bouwmateriaal dat er bestaat. We weten allemaal: duurzaam = trendy. Zo heb je niet alleen een manier om alle gelezen en nog te lezen boeken zo mooi mogelijk uit te stallen, maar geniet je ook van drie andere zwaar wegende voordelen van je nieuwe wandmeubel.

Meer smoel aan een kamer

Is de verzameling nog niet dusdanig uitgebreid dat niet de hele wand gevuld kan worden, dan is er natuurlijk plek voor andere decoratieve stukken. Denk aan je vinylverzameling (ook alweer jaren hip), stereo-installatie en/of televisie, een werkgedeelte of een plek voor snuisterijen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Alles bij elkaar geeft deze robuuste blikvanger een eigen smoel aan welke kamer dan ook. Gasten worden er onwillekeurig direct naartoe gelokt om te kijken wat jij leest, luistert en verzamelt. Het meubel wordt een persoonlijke toets, een visitekaartje.


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,281VolgersVolg
- advertentie -