De werking van niacinamide

Date:

Deel bericht:

Niacinamide (of Vitamine B3) is een vitamine die gemakkelijk oplost in water en helpt met het versterken van de natuurlijke huidbarrière. Dit vermindert de impact van het schadelijke milieu op je huid. Dit ingrediënt wordt vaak gebruikt in skin-care producten en heeft veel verschillende toepassen. In dit artikel bespreken wij de werking van de stof niacinamide en waar deze allemaal voor kan worden gebruikt. Lees hier meer over de bijwerkingen van niacinamide.

Het versterken van de natuurlijke huidbarrière 

Zoals in de inleiding vernoemd heeft de stof niacinamide verschillende werkzaamheden. De belangrijkste werkzaamheid is dat het je huid verbeterd. De stof verkleint vergrote poriën, verzacht fijne lijntjes en rimpels en laat doffe huid weer stralen. Het verbetert een oneffen huidtint en houd je huid gezond. Om deze reden wordt deze vitamine B3 vaak gebruikt in producten om de kwaliteit van de huid te verbeteren.

- Advertisement -

Naast deze werking is de vitamine ook effectief voor insectenbeten en irritaties. Niacinamide remt de productie van de stof Histamine. Deze stof zorgt voor de veelvoorkomende roodheid en jeuk bij muggenbeten. Daarnaast worden er ook andere stoffen geremd bij een ontsteking. Ook bij acne en rode plekken is de vitamine effectief. 

Bij acne remt het ingrediënt de talgproductie en hindert dus de vorming van acne. Meerdere onafhankelijke onderzoeken hebben aangetoond dat vitamine B3 de huid kalmeert. Daarom zit deze stof vaak in een wijde variatie van producten tegen bijvoorbeeld muggenbeten. 

De stof Niacinamide zorgt dus ook voor een versterkte natuurlijke huidbarrière. De stof zorgt voor de aanmaak van vrije vetzuren en ceramiden. Zo wordt de natuurlijke huidbarrière versterkt. Dit zorgt ervoor dat de huid minder vocht verliest en beter is bestand tegen de buitenwereld. Daarnaast verminderd vitamine B3 de kans op schilfertjes. Er zijn nog meer positieve werkingen van vitamine B3. 

Waar vind je niacinamide?

Niacinamide, vitamine B3, krijgen wij vooral binnen via onze voeding. Vooral soorten voeding zoals vis en noten bevatten deze vitamine. De vitamine is nodig voor een goede werking van het spijsverteringsstel en zenuwstel. Daarnaast is de stof dus ook erg goed voor de huid. In meerdere producten valt deze stof te vinden. 

Elk product gemaakt voor skin-care heeft vaak niacinamide door de positieve invloeden van de stof op de huid. 

Huidverzorgingsproducten maken vaak gebruik van veel verschillende stoffen. Hoewel de meeste mensen niet weten wat deze verschillende stoffen inhouden en doen, is het verstandig om hier soms wat meer over te lezen. Zo kan je de invloed van een product op jouw huid beter inschatten. Daarnaast weet je ook zeker dat deze stoffen niet slecht werken op je huid. Meer weten over huidverzorging? Bekijk deze website voor de uitleg van stoffen en verschillende skin-care producten!   

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Een tas vol mogelijkheden: geschenken die echt impact maken

Met de overvloed aan keuzes is het vinden van een relatiegeschenk gemakkelijker geworden voor bedrijven. Maar hoe vindt...

Zakelijk en privé scheiden; do or don’t?

Met de komst van thuiswerken ervaren steeds meer mensen vrijheid binnen hun baan, toch neemt het aantal burn-outs...

Goederenliften huren – de slimme oplossing voor elke ondernemer

Je hebt net een grote order binnengesleept voor je bedrijf, maar nu komt de uitdaging. Hoe krijg je...

Met deze tips wordt je website vindbaar en blijven bezoekers langer hangen

Ben je woonachtig in Schiedam en vind je het leuk om je passie te delen? Of ben je...