Vijf situaties waarbij opleidingen jouw leven verrijken

Soms heb je een zetje in de goede richting nodig om het leven wat leuker te maken. De boel in perspectief plaatsen, omgaan met verwachtingen en het relativeren van succes en status.Kortom het allemaal niet al te serieus nemen, zeker jezelf niet. Vijf situaties waarbij een opleiding van pas komt.

Verwachtingen en groepsdruk

Er staat in geen enkel wetboek dat je je school moet afmaken en een goedbetaalde baan zoekt, met een hypotheek en een gezin. Ook niet dat je alle verjaardagen bezoekt, meebetaalt aan de oranje versiering van je straat of welke verwachting dan ook. Voel jij die druk vanuit je familie dan wel sociale omgeving, dan kan een familieopstellingen opleiding van UNLP je helpen die verwachtingen te relativeren en je eigen pad te kiezen.

Angst voor de actualiteiten

Angst voor de actualiteiten is van alle tijden: ook in de jaren ’80 waren we bang voor ‘de bom’. Dat je hier geen enkele invloed op hebt, is ironisch genoeg even beangstigend als geruststellend. Met diverse opleidingen, cursussen en retreats kun je hiermee leren om te gaan. Let wel: niet door alles te negeren.

Overschot aan ambitie

Ambitie wordt vaak genoemd als goede eigenschap. Deze kan echter veroorzaakt worden door de angst om anderen teleur te stellen of je eigen status niet te kunnen meten met die van familie en vrienden. Je laat het uitzoeken tijdens een opleiding waarbij naar je geluisterd wordt, en je die bewijsdrang in een laatje stopt. Wie weet blijft dat laatje voortaan gesloten en ga je op zoek naar datgene waar je echt gelukkig van wordt.

Stress op het werk

Voetbalanalist René van der Gijp werd rijk door het geven van motivatiespeeches bij grote bedrijven. De strekking van zijn betoog was steevast: ‘Waarom doe je dit suffe werk in dit lelijke gebouw, ga wat leuks doen’. De kern van waarheid is even simpel als confronterend. Waar doe je het allemaal voor, de hele dag achter een bureau zitten en een anonieme schakel in een onoverzichtelijk geheel vormen? Gijp heeft geleerd het leven, andere mensen en vooral zichzelf niet te serieus te nemen. Zijn motivatiespeeches waren peperduur, maar tijdens een opleiding boek je eenzelfde resultaat.

Carrièreswitch

Die gedachte werkt wellicht door. Goed, je wilt met die drukke baan stoppen en ‘wat leuks’ doen, maar wat, waar en hoe? Opleidingsinstituut UNLP laat je opnieuw kennismaken met jezelf, helpt met het wegstrepen van secundaire prioriteiten en geeft je een zetje richting een leuker leven.


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,277VolgersVolg