Toerist in eigen stad: acht bezienswaardigheden in Gouda!

Gouda is niet direct een van de eerste steden die in je gedachten opkomt zodra je denkt aan een stedentrip in Nederland, maar is zeer zeker de moeite waard. Het is de stad van kaas natuurlijk, maar ook van stroopwafels en van vele gezellige adresjes. Je hoeft dus echt niet alleen maar naar de binnenstad te gaan voor noodzakelijke bezoeken, zoals aan telefoon reparatie Gouda, maar ook om gewoon lekker te genieten. Wij geven 8 tips!

Gouda Cheese Experience

Wanneer je het hebt over Gouda, heb je het natuurlijk al heel snel over kaas. De kazen uit Gouda zijn wereldberoemd en daarom kan een bezoek aan de Gouda Cheese Experience eigenlijk niet ontbreken. Dit is gevestigd in een schitterend monumentaal pand, uiteraard in het geel. Dit is zowel leuk als leerzaam, voor jong en oud.

Het Kaaswinkeltje

We blijven nog even bij de kaas, want ook het Kaaswinkeltje moet je zeker bezoeken. Het is maar klein, en toch is het aanbod van kazen enorm. Neem een paar heerlijke kazen mee naar huis of proef er een paar in de winkel!

De glazen van de Sint-Janskerk

In Gouda vind je ook de 72 mooie prachtige glas-in-lood ramen, in de Sint-Janskerk. Dit is tevens de langste kerk van Nederland. Je ziet er van de buitenkant niets van, dus je moet wel even naar binnen gaan.

De Markt en Bodega 32

Wanneer je door de stad slentert kom je vanzelf een keer terecht op de grote Markt, waar je ook het prachtige stadhuis van Gouda kunt vinden. Naast dit prachtige gebouw is dit een super gezellig plein, met meer dan voldoende terrassen. Wanneer je Spaanse tapas met Sangria kunt waarderen, is het een goed idee om naar Bodega 32 te gaan. De plank vol tapas met dezelfde naam is een absolute aanrader!

Bezoek het Groene Hart

Wanneer je wat langer in Gouda blijft is een bezoek aan het Groene Hart een grote aanrader. Dit prachtige natuurgebied net buiten Gouda is een heerlijke plek om lekker een dagje te vertoeven. De parel hiervan is Nieuwkoop, maar ook Boskoop en Woerden zijn interessante plekken om te bezoeken.

Museumcafé Gouda

Een super leuke plek die je eigenlijk niet mag missen, is het Museumcafé Gouda. Dit is sowieso een van de mooiste en meest fotogenieke stukjes van Gouda. Hier zijn de smalle straatjes, mooie historische gebouwen en dus dit café. Daarnaast is het café zelf super gezellig en kun je er heerlijk eten en drinken. Je kunt hier terecht voor een tea, koffie of lunch. Genieten verzekerd!
Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,284VolgersVolg
- advertentie -