Wat is een schoonloopmat

Deurmatten zijn er in allerlei soorten en variaties. Als je op zoek bent naar een geschikte deurmat valt er dus veel te kiezen. Een van de bekendste soorten deurmatten is de zogeheten schoonloopmat. Wat is precies de functie van dit type deurmat? En welke voordelen hebben schoonloopmatten allemaal te bieden?

Wat is een schoonloopmat voor soort deurmat?

Onder een schoonloopmat wordt een deurmat verstaan, die gebruikt wordt om bij binnenkomst in een winkel, woning of bedrijf te zorgen dat men met schone schoenen naar binnen stapt. Dit type deurmat blinkt uit in het grondig schoonmaken van schoenen, zodat er geen (of nagenoeg geen) vuil mee naar binnen wordt genomen.

Indruk maken bij de ingang

Een schoonloopmat is een ideaal product om bij de ingang van je winkel of bedrijf indruk mee te maken op bezoekers. Dit kun je doen door te kiezen voor een grote, nette en met jouw bedrijfslogo bedrukte schoonloopmat. Je krijgt als ondernemer natuurlijk geen tweede kans om een eerste indruk te maken. Met een stijlvol ontworpen schoonloopmat kun je dit prima doen. Er zijn diverse onderzoeken gedaan naar het effect van een schoonloopmat met logo. Hieruit is gebleken dat matten bij de deur met een logo de omzet met maar liefst 28 procent verhogen. En dat is natuurlijk een mooi getal.

De vloer binnen blijft schoner en langer mooi

De belangrijkste functie van schoonloopmatten is om de vloer van je winkel of bedrijf schoner en mooier te houden. Doordat bezoekers hun schoenen schoonvegen en pas daarna naar binnengaan, blijft de vloer een stuk schoner en ook mooier. Dit ziet er niet alleen fijner en professioneler uit, maar voorkomt ook extra schoonmaakwerk. De entree hoeft minder vaak gereinigd te worden, waardoor je kunt bezuinigen op de gemaakte schoonmaakkosten van je bedrijf. En dat is natuurlijk mooi meegenomen, want veel bedrijven hebben het momenteel financieel al lastig genoeg.

Het wordt hygiënischer in je bedrijf of woning

Wanneer je kiest voor een schoonloopmat op maat, kies je voor meer hygiëne in je huis of woning. Wil je dit bereiken, dan is het wel van belang om de mat geregeld uit te wassen, zodat deze ook echt schoon blijft. Als je dit doet, heb je de garantie op schoner en frisser binnenklimaat.

Een schoonloopmat is voor iedereen veiliger

Interessant aan schoonloopmatten is ook dat ze de veiligheid in de hal of de entree verhogen. Doordat mensen met schonere voeten binnenkomen, is het minder modderig en glad. Hierdoor is de kans op uitglijden, met alle nare gevolgen van dien, een stuk kleiner dan anders. Prettig aan het fenomeen schoonloopmat is ten slotte dat je deze matten kunt gebruiken voor diverse doeleinden en op verschillende plekken. Je kunt ze ook neerleggen bij bijvoorbeeld een lift of een kopieermachine, om maar enkele voorbeelden te noemen.


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,277VolgersVolg