De economie als aanjager voor een druk zorgseizoen

Economische experts voorspellen dat er een financiële crisis aankomt. De inflatie is torenhoog, vaste lasten stijgen harder dan ooit en mensen moeten creatief zijn om de eindjes aan elkaar te blijven knopen. Een economische crisis heeft invloed op het financiële gedrag van mensen. Wanneer de kosten oplopen, kiest men ervoor om zoveel mogelijk geld te besparen. Een manier om op je zorgverzekering te besparen, is door over te stappen op een goedkopere verzekeraar of verzekeringspakket bij je huidige zorgverzekeraar. Vandaar dat er wordt voorspeld dat veel mensen kiezen voor een overstap in 2023.

Wat is de verwachting rondom overstappen in 2023

Weet jij al of je voor een andere zorgverzekering in 2023 kiest? Overstappen naar een voordeligere zorgverzekeraar of een goedkoper verzekeringspakket helpt je om maandelijks kosten te besparen. Nederlanders zijn verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Je bepaalt zelf of je voor een basis- of aanvullende zorgverzekering kiest. Bij Zorgverzekerinq.nl verwachten wij dat er in 2023 meer mensen kiezen voor overstappen. De reden voor een overstap kan uiteenlopen van hoge inflatie, afschaffing van de collectiviteitskorting tot aan flink gestegen vaste lasten. Men doet er alles aan om op zoveel mogelijk vlakken geld te besparen, zo ook op de zorgverzekering.

Heb je weinig zorg nodig? Kies dan voor de basisverzekering met de laagste premie. Weet je dat je bepaalde behandelingen, medicatie of zorg gerelateerde ondersteuning nodig hebt in 2023? Kies dan voor de meest voordelige aanvullende verzekering. Je kunt ook op je maandelijkse premie besparen door je eigen risico te verhogen. Kom je niet rond en heb je moeite om je zorgverzekering te betalen? Dan kun je bij de overheid checken of je recht hebt op zorgtoeslag.

Hoe kom je erachter welke zorgverzekering het beste bij je past?

De makkelijkste manier om maandelijks kosten op je zorgverzekering te besparen is door je zorgverzekering te vergelijken. Op Zorgverzerinq.nl kan je in één oogopslag kunt zien welke zorgverzekering of zorgverzekeraar het best betaalbaar is. Je kunt premies, zorgpakketten en vergoedingen met elkaar vergelijken. Op die manier kun je gericht zoeken naar wat voor type zorgverzekering je nodig hebt én waar je deze tegen de beste prijs kunt afsluiten. Zet eerst voor jezelf op een rij wat voor type zorg je jaarlijks gebruikt.

Heb je voldoende aan een basisverzekering? Fijn. Zo niet, dan kun je aanvullende verzekeringen naast elkaar leggen, om te kijken welke het beste bij je zorgvraag en je budget aansluit.


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,277VolgersVolg