Eerste hulp bij internet afsluiten: zo regel je het voordeligste abonnement

Date:

Deel bericht:

Wie nooit omkijkt naar zijn of haar internet abonnement die is grote kans dief van de eigen portemonnee, zo blijkt uit een snelle search op het internet. Providers geven je namelijk een flinke welkomstkorting als je overstapt. Korting die oploopt tot wel 50% in het eerste (half) jaar van het nieuwe abonnement. Sneller internet voor minder geld? Wie weet behoort het op jouw adres tot de opties!

Vergelijk en pak korting

Je hebt in het verleden waarschijnlijk al welkomstkorting ontvangen toen je je internet abonnement bij een bepaalde provider afsloot. Wanneer jouw vaste contractperiode overgegaan is in een doorlopend contract dan betaal je de volle mep. Financieel gezien is het daarom aantrekkelijker om je huidige provider ontrouw te zijn.

- Advertisement -

Naar wie je dan moet overstappen? Dat hangt maar net af van het moment en de wensen aan je abonnement. Je hoeft gelukkig niet heel het internet af te struinen, want met de vergelijker ProviderCheck.nl weet je binnen een minuutje wat de beste deals zijn op jouw adres. Zo pak je al snel tot €25 per maand korting en ontvang je soms ook nog eens een cashback.

Let op de snelheid van internet

Merk je dat verbonden apparaten in huis trager zijn als voorheen? Dat kan komen doordat het internet steeds zwaarder belast wordt. Met meer apparaten online gaan betekent namelijk dat de verbinding zwaarder belast wordt. Je kunt denken aan gelijktijdig streamen, veelvuldig videobellen, maar ook het gebruik van smart verlichting en een slimme deurbel. Een sneller abonnement kan wenselijk zijn.

In de vergelijker zie je of er al glasvezel beschikbaar is op jouw adres. Is dit niet zo, stap dan zeker niet zomaar over op dat grotere pakket (wat misschien wel aantrekkelijk lijkt door die enorme welkomstkorting). Maar nee, doe eerst een speedtest. Het kan namelijk zo zijn dat je maar een maximale internet snelheid kunt behalen op jouw adres, en dan wil je natuurlijk niet onnodig te veel betalen voor iets dat je niet eens kunt gebruiken.

Gebruik de overstapservice

Veel gedoe is dat overstappen van provider overigens niet, in tegenstelling tot wat veel mensen denken. Je hoeft namelijk alleen de gegevens door te geven aan de nieuwe provider. Die zorgt er vervolgens voor dat je oude abonnement wordt opgezegd en dat alles tot in de puntjes geregeld wordt. Alles om het jou zo gemakkelijk mogelijk te maken om over te stappen. Handig, want zo geniet jij van voordeliger en sneller internet terwijl je er minder voor hoeft te betalen. Wel zo prettig nu de vaste lasten harder dan ooit stijgen!

Combineer eventueel met tv

In de vergelijker van ProviderCheck zie je niet alleen de opties voor alleen internet, maar als je wilt ook de combinatie met televisie. Wanneer je hiervoor kiest dan loopt het voordeel nog hoger op. Interessant, want je krijgt er naast een hoger welkomstvoordeel ook vaak nog gratis extra’s bij. Hierbij kun je denken aan abonnementen op streamingsdiensten. Ook smartwatches, tv’s en wifi-boosters komen in het aanbod voorbij.

Het aanbod is wisselend, maar mocht het net niet in je straatje passen dan kun je alsnog besparen op tv. Veel streamingsdiensten bieden namelijk een gratis proefperiode, zodat je de content tot een maand lang gratis kunt bekijken. Door die proefperiodes af te wisselen kun je langere tijd kosteloos genieten van films, series en documentaires. Zorg ervoor dat je het abonnement voor afloop van de proefperiode weer opzegt om niets te betalen.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Hoe lang gaan kunstplanten mee?

Kunstplanten zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons interieur. Ze brengen groen in huis zonder dat...

Do’s en don’ts voor de Rotterdamse ondernemer

Als ondernemer in Rotterdam of in de omgeving van deze grote stad wil je natuurlijk dat jouw bedrijf...

Een tas vol mogelijkheden: geschenken die echt impact maken

Met de overvloed aan keuzes is het vinden van een relatiegeschenk gemakkelijker geworden voor bedrijven. Maar hoe vindt...

Zakelijk en privé scheiden; do or don’t?

Met de komst van thuiswerken ervaren steeds meer mensen vrijheid binnen hun baan, toch neemt het aantal burn-outs...