Nederland maakt zich op voor korting

Het is alweer november. Sinterklaas arriveert deze maand in ons land en kerst nadert ook alweer vlot. De dagen worden alweer vroeger donker. Het jaar is weer voorbijgevlogen. Maar dit is ook dé maand van de korting. En dat is erg prettig gezien de hoge inflatiecijfers van dit jaar. Volgens het CBS kwam de inflatie van oktober 2022 maar liefst uit op 16,8%. En dat betekent dat de prijzen van consumentenproducten 16,8% hoger zijn dan in oktober 2021. Tanken is duurder, energie is duurder, boodschappen doen is duurder. Gelukkig is er korting op komst in november. Zo kunnen we spullen die we sowieso nodig hebben, maar ook cadeaus voor de feestdagen tegen een aantrekkelijkere prijs aanschaffen in deze dure tijden.

Kortingsdagen op komst

Wat staat ons te wachten in november? Meerdere kortingsdagen! Het begint op 11 november met Singles Day. Een dag die met name in China heel groot is, maar die toch al een aantal jaar geleden wat is komen overwaaien naar Nederland. De noem doet vermoeden dat deze dag alleen voor mensen is die single zijn. Zo is deze dag ook ooit gestart in China qua gedachte, maar in Nederland is deze kortingsdag natuurlijk voor iedereen. Een interessante dag, maar nog niet de meest interessante van deze maand.

Richting eind november is het namelijk Black Friday. Een dag die we al langer kennen en is overgewaaid uit Amerika. De afgelopen jaren heeft deze dag zich uitgebreid en is het niet per se meer een dag te noemen, maar eerder een Black Friday periode. Vele winkels en merken beginnen steeds eerder met hun acties. Een week eerder of soms al zelfs sinds het begin van de maand. De piek van de korting en acties is wel op de Black Friday dag zelf. Houdt deze dag dus zeker in de gaten.

Hebben we dan alles gehad? Nee, want direct na Black Friday is het na datzelfde weekend nog Cyber Monday. Een dag die ooit als tegenhanger is bedacht omdat Black Friday zich met name in de winkels afspeelde en toentertijd nog niet online. Inmiddels kun je Cyber Monday zien als dé afsluiter van de kortingsmaand. Sommige merken en winkels geven op die dag nog nét een klein beetje meer korting, maar in veel gevallen is de voorraad al op. Wachten tot het laatste moment loont dus niet altijd in dit geval. Wel is één ding zeker; in november kun je op heel veel plekken heel veel korting pakken. En de korting is er op allerlei producten: van goedkoop internet tot speelgoed, van een nieuwe bank tot een nieuwe trui, boodschappen, computerspellen, parfum, vakanties, badkamers, keukens. Echt alles is te koop met korting. En dit jaar valt het ook nog eens samen met het WK voetbal in Qatar. Een periode waarin veel elektronicawinkels sowieso al stunten met korting op televisies, soundbars en biertenders. Misschien daarom wel nóg meer korting dit jaar? Houdt de winkels in de gaten en profiteer op tijd voor de spullen die je toch al van plan was aan te schaffen.


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,254VolgersVolg
- advertentie -