De beste tips om alvast in de kerststemming te komen

Date:

Deel bericht:

Voor je het weet is er weer een jaar voorbij en staan de feestdagen alweer voor de deur. Soms zijn we zo druk in ons dagelijks leven dat we nog helemaal niet bezig zijn met de feestdagen. Misschien heb je er niet zo’n zin in dit jaar, of heb je er simpelweg nog niet echt over nagedacht. Er zijn genoeg manieren om in de kerststemming te komen! Uiteindelijk is het toch altijd wel een hele gezellige periode van het jaar. Gezellig samenzijn met familie en/of vrienden. Lekker eten en kletsen, of misschien doen jullie wel aan surprises of cadeaus. Wij zochten de beste manieren om alvast in de kerststemming te komen.

Kook een proef kerstdiner
Ben jij dit jaar de host voor het kerstdiner? Of verzorgen jullie misschien allemaal een gerecht? Kerst en eten gaan hand in hand. Grote kans dus dat er gekookt gaat worden tijdens de kerstdagen. Voordat je dat heerlijk bedachte gerecht gaat serveren aan je vrienden en/of familie is het misschien een goed idee om als eens een proefdiner te koken. Op deze manier kun je alvast kijken hoe lang de voorbereiding duurt, hoe hoog de stand van de oven precies moet, en of het ook wel écht lekker smaakt. Altijd prettig voordat je je uren uitslooft in de keuken om vervolgens erachter te komen dat het toch iets langer of korter in de oven had gemoeten. Oefening baart kunst zullen we maar zeggen.

- Advertisement -

Kerstpakket!
Wanneer je in loondienst bent ontvang je als je geluk hebt iedereen jaar een kerstpakket! Super leuk natuurlijk en het brengt je meteen weer wat meer in de kerstsfeer. Vaak zitten er bepaalde lekkernijen in die je misschien niet zo snel zelf zou kopen. Of zitten er juist hele bruikbare producten in. Tegenwoordig zijn er zo ontzettend veel kerstpakketten te verkrijgen. Van hele originele kerstpakketten tot de traditionele kerstpakketten. Ze zijn eigenlijk allemaal even leuk om te krijgen.

Kijk een kerstfilm en download kerstmuziek
it’s the most wonderful time of the year! Wanneer je dit liedje hoort ben je toch meteen helemaal in de kerstsfeer? Muziek en films kunnen enorm bijdragen aan het echte kerstgevoel. Een heerlijke klassieker kijken of de traditionele kerstliedjes afspelen doen al heel veel! Wat is jouw favoriete kerstliedje?

Breng een bezoekje aan een kerstmarkt
Het bezoeken van een kerstmarkt is altijd leuk. Heerlijk struinen langs de vele kraampjes, genieten van de muziek & de sfeer en natuurlijk een glaasje Glühwein drinken. De heerlijke kerstsfeer is hier niet te missen. Nu zijn er natuurlijk in Nederland leuke kerstmarkten te vinden, maar wanneer je de grens over gaat richting Duitsland is het pas echt een waar feest. Hier pakken ze de kerstmarkten over het algemeen nog wat grootser aan dan in Nederland. Heb je meteen ook weer een leuk dagje uit.

Shop een heerlijke foute kersttrui
Misschien hebben jullie wel een traditie op kantoor, of met de familie. Op eerste kerstdag dragen we allemaal een foute kersttrui. Super leuk is dat! Die trui moet natuurlijk wel eerst nog gekocht worden. Ga op zoek naar de aller gekste en leukste kersttrui die er maar te vinden is. Vast en zeker dat jij dit jaar de eerste prijs gaat winnen!

Decoreer je huis
Een inkoppertje, maar je komt op deze manier vast en zeker in de kerststemming. Ga op zoek naar een mooie kerstboom en koop de leukste decoratie. Naast een kerstboom kun je natuurlijk ook de vensterbank mooi versieren en misschien ook wel de tuin. Kerstverlichting heeft toch altijd iets magisch, en zorgt ervoor dat het er allemaal net iets gezelliger uitziet op de donkerste dagen van het jaar. De vraag is natuurlijk wel altijd, ga jij voor de échte of de neppe kerstboom?

Verstuur kerstkaarten
Kerstkaarten zijn altijd leuk om te krijgen. Maar neem je ook altijd de tijd om zelf kerstkaarten te versturen? Leuk om je familie en vrienden hiermee te verrassen. Heb je nog wat tijd over in je agenda en een creatieve uitbarsting? Dan kun je er ook nog altijd voor kiezen om zelf kerstkaarten te maken.

Ga op zoek naar sneeuw
Het is ieder jaar weer een droom van velen; een witte kerst. Helaas is het al heel wat jaartjes geleden dat we in Nederland een witte kerst hebben gehad. Ben jij dus op zoek naar dat échte kerstgevoel? Ga dan op zoek naar sneeuw! Een heerlijk weekendje weg, of misschien wel op wintersportvakantie. Er zijn genoeg leuke plekken te vinden om de feestdagen door te brengen.

Misschien heeft het lezen van dit artikel er ook al voor gezorgd dat je meer in de kerststemming bent gekomen. Anders zal dat na het uitvoeren van deze tips vast en zeker zo zijn!

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Hoe lang gaan kunstplanten mee?

Kunstplanten zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons interieur. Ze brengen groen in huis zonder dat...

Do’s en don’ts voor de Rotterdamse ondernemer

Als ondernemer in Rotterdam of in de omgeving van deze grote stad wil je natuurlijk dat jouw bedrijf...

Een tas vol mogelijkheden: geschenken die echt impact maken

Met de overvloed aan keuzes is het vinden van een relatiegeschenk gemakkelijker geworden voor bedrijven. Maar hoe vindt...

Zakelijk en privé scheiden; do or don’t?

Met de komst van thuiswerken ervaren steeds meer mensen vrijheid binnen hun baan, toch neemt het aantal burn-outs...