Door deze slimme subsidies kunnen bedrijven blijven innoveren

Innovatie is belangrijk voor het behoud van concurrentiekracht en het realiseren van groei. Om innoverende bedrijven te stimuleren, zijn er diverse subsidiemogelijkheden beschikbaar. Een aantal voorbeelden van subsidies die u als ondernemer kunt aanvragen, vindt u hieronder.

De MIT-subsidie voor topsectoren

De MIT-subsidie (MKB Innovatiestimulering Topsectoren) is een subsidie die door het Rijk wordt uitgekeerd aan MKB’ers die willen investeren in innovatieve projecten. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het soort project en de omvang ervan. Voorwaarde is wel dat het project binnen één van de negen prioritaire topsectoren valt, zoals ‘agrofood’, ‘energie’ of ‘life sciences & health’. Als je aanspraak wil maken op een MIT-subsidie, dien je een MIT aanvraag in bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) te doen.

Andere soorten bedrijfssubsidies

Ook bedrijfssubsidies kunnen een interessante optie zijn voor bedrijven die willen investeren in innovatieve projecten. Bedrijfssubsidies zijn erg verschillend van aard, maar de meeste zijn gericht op specifieke doelgroepen of regio’s. Zo is er bijvoorbeeld de Subsidieregeling Stimulering Duurzame Energieopwekking (SDE+), die bedoeld is om bedrijven te stimuleren om duurzame energie op te wekken. Er zijn ook regionale subsidies, zoals de Noord-Hollandse Energiesubsidie (NHES), die geld geeft aan bedrijven die investeren in duurzame energieprojecten in Noord-Holland. Het kan dus lonen om te kijken of er voor uw innovatieve project ook een geschikte bedrijfssubsidie beschikbaar is.

Specifieke innovatiesubsidies

Er zijn ook diverse andere subsidies die specifiek gericht zijn op het stimuleren van innovatieve projecten, zoals de Subsidieregeling Experimentele Onderzoeksprojecten (SEED). Deze regeling is bedoeld om wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe producten, processen of diensten te stimuleren. Andere voorbeelden hiervan zijn de Subsidieregeling Kennis- en Innovatienetwerken (KIN) en de Subsidieregeling Demonstratiefonds MKB+. Vraag bij het Netherlands Enterprise Agency (RVO) na of er voor uw innovatieve project ook een passende subsidie beschikbaar is.

Investeren in kennis en opleiding

Tot slot is het investeren in kennis en ontwikkeling van belang, indien u wilt dat er binnen het bedrijf geïnnoveerd kan worden. Ook hier is een speciale subsidie voor aan te vragen. De SLIM-subsidie kan aangevraagd worden voor het verkrijgen van loopbaan- en ontwikkeladviezen voor werknemers, het aanbieden van praktijkleerplaatsen binnen uw bedrijf. Voor het aanvragen slim subsidie, kunt u ook bij de overheid terecht. Maar er zijn ook diverse onafhankelijke partijen die u graag helpen met het regelen van de subsidie.


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,275VolgersVolg
- advertentie -