Door deze slimme subsidies kunnen bedrijven blijven innoveren

Date:

Deel bericht:

Innovatie is belangrijk voor het behoud van concurrentiekracht en het realiseren van groei. Om innoverende bedrijven te stimuleren, zijn er diverse subsidiemogelijkheden beschikbaar. Een aantal voorbeelden van subsidies die u als ondernemer kunt aanvragen, vindt u hieronder.

De MIT-subsidie voor topsectoren

De MIT-subsidie (MKB Innovatiestimulering Topsectoren) is een subsidie die door het Rijk wordt uitgekeerd aan MKB’ers die willen investeren in innovatieve projecten. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het soort project en de omvang ervan. Voorwaarde is wel dat het project binnen één van de negen prioritaire topsectoren valt, zoals ‘agrofood’, ‘energie’ of ‘life sciences & health’. Als je aanspraak wil maken op een MIT-subsidie, dien je een MIT aanvraag in bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) te doen.

- Advertisement -

Andere soorten bedrijfssubsidies

Ook bedrijfssubsidies kunnen een interessante optie zijn voor bedrijven die willen investeren in innovatieve projecten. Bedrijfssubsidies zijn erg verschillend van aard, maar de meeste zijn gericht op specifieke doelgroepen of regio’s. Zo is er bijvoorbeeld de Subsidieregeling Stimulering Duurzame Energieopwekking (SDE+), die bedoeld is om bedrijven te stimuleren om duurzame energie op te wekken. Er zijn ook regionale subsidies, zoals de Noord-Hollandse Energiesubsidie (NHES), die geld geeft aan bedrijven die investeren in duurzame energieprojecten in Noord-Holland. Het kan dus lonen om te kijken of er voor uw innovatieve project ook een geschikte bedrijfssubsidie beschikbaar is.

Specifieke innovatiesubsidies

Er zijn ook diverse andere subsidies die specifiek gericht zijn op het stimuleren van innovatieve projecten, zoals de Subsidieregeling Experimentele Onderzoeksprojecten (SEED). Deze regeling is bedoeld om wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe producten, processen of diensten te stimuleren. Andere voorbeelden hiervan zijn de Subsidieregeling Kennis- en Innovatienetwerken (KIN) en de Subsidieregeling Demonstratiefonds MKB+. Vraag bij het Netherlands Enterprise Agency (RVO) na of er voor uw innovatieve project ook een passende subsidie beschikbaar is.

Investeren in kennis en opleiding

Tot slot is het investeren in kennis en ontwikkeling van belang, indien u wilt dat er binnen het bedrijf geïnnoveerd kan worden. Ook hier is een speciale subsidie voor aan te vragen. De SLIM-subsidie kan aangevraagd worden voor het verkrijgen van loopbaan- en ontwikkeladviezen voor werknemers, het aanbieden van praktijkleerplaatsen binnen uw bedrijf. Voor het aanvragen slim subsidie, kunt u ook bij de overheid terecht. Maar er zijn ook diverse onafhankelijke partijen die u graag helpen met het regelen van de subsidie.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Hydrauliek in de filmindustrie

In de wereld van film en televisie zorgen speciale effecten voor spectaculaire en meeslepende scènes. Een van de...

Het belang van bewustwording van SOA’s

Seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA's) vormen een belangrijk gezondheidsprobleem wereldwijd. Het vergroten van bewustzijn over SOA's is van cruciaal...

Het belang van een uitvaartverzekering

Het afsluiten van een uitvaartverzekering is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat uw dierbaren niet worden...

De risico’s van het vak van strafrechtadvocaat

Een strafrechtadvocaat kiest niet voor het makkelijkste beroep. De jurist krijgt altijd te maken met mensen die worden...