Verhuizen met breekbare spullen? Hier zijn wat tips!

Verhuizen kan een flinke klus zijn. Niet alleen het opruimen van je inboedel, maar ook het veilig overzetten naar je nieuwe woning kan nogal een opdracht zijn. Sommige spullen zijn kwetsbaar. Je wilt niet dat er wat breekt of beschadigt raakt in het verhuisproces. Toch loop je daar risico op als je geen goed plan hebt om breekbare, antieke en/of fragiele spullen te verhuizen. Hier zijn dus een aantal tips!

Bescherm de spullen

Dit is een heel belangrijk onderdeel van het verhuizen met breekbare spullen. Zorg ervoor dat je alle spullen goed beschermt tegen stootjes en bewegingen. Afhankelijk van het materiaal van de spullen, kun je de juiste middelen gebruiken. Voor glaswerk kun je het best papier gebruiken. Als het om harder materiaal gaat, zoals hout of steen, kun je meestal het best piepschuim en/of bubbeltjespapier gebruiken. Hand- en theedoeken werken ook goed als bescherming. Wees dus creatief en bedenk goed per item hoe je deze het best kunt beschermen tijdens de verhuizing.

De juiste verhuisdozen

Je bent in het verhuisproces geneigd om zoveel mogelijk in de verhuisdozen te proppen. Of juist heel weinig, om sommige spullen wat ‘ruimte’ te geven. Helaas gaat het bij dozen vaak mis. Te veel spullen kan er voor zorgen dat de doos scheurt, breekt of dat de spullen elkaar beschadigen. Te weinig spullen daarentegen kan leiden tot te veel botsing tussen de spullen en de zijkanten van de doos, waardoor er iets breekt. Zorg dus voor de juiste dozen, met de juiste hoeveelheid spullen. Begin bij het juiste formaat. Dozen op maat van superdoos zijn een goede optie als je de juiste afmetingen wilt. Maak daarbij een selectie van welke spullen het best bij elkaar kunnen worden gezet, en in welke doos deze gaan. Zorg ervoor dat de dozen draagbaar blijven.

Veilig verplaatsen

Naast het zorgen voor een veilige verpakking en bescherming, is het ook belangrijk dat de spullen veilig en voorzichtig worden verplaatst. Je kunt hiervoor een verhuisservice inschakelen. Deze hebben meestal veel ervaring bij het verhuizen van breekbare spullen. Als je geen externe service wilt inschakelen, kun je eventueel ook gebruik maken van een verhuislift. Dit is met name handig als je op een hogere verdieping woont of gaat wonen en met zware spullen te maken hebt. Dus, ga jij binnenkort verhuizen en heb je een aantal breekbare spullen? Kies dan voor de juiste doos, de juiste bescherming en ben vooral voorzichtig!


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,273VolgersVolg
- advertentie -