Lees hier alles over de soorten en maten drukknopen

Drukknopen zijn naaivrije producten die er voor zijn gemaakt om kledingstukken of bijvoorbeeld zeilen af te sluiten. Deze drukknopen worden vaak gebruikt in jasjes, broeken of zeilen. Een drukknoop bestaat uit twee aparte delen die in elkaar kunnen klikken waardoor een stuk stof kan verbonden worden met een ander stuk stof. Er zijn veel verschillende soorten drukknopen, en ook verschillende maten. In dit artikel leggen wij het verschil uit tussen deze verschillende soorten en maten drukknopen.

Verschillende soorten drukknopen

Het verschil binnen drukknopen ligt vooral aan waar ze voor gebruikt worden en of er extra materiaal nodig is om deze te bevestigen aan de stof. Aannaaidrukknopen zijn ervoor gemaakt om vastgenaaid te worden aan de kleding. Deze knopen zijn niet zichtbaar van de buitenkant en worden vaak gebruikt voor jasjes. Jersey drukknopen hebben een open ring waardoor de knoop minder opvalt maar wel zichtbaar is aan de buitenkant. Deze knopen worden ook vaak gebruikt bij jassen en zijn ook verkrijgbaar met een dichte ring. Bij deze knoop heb je een speciaal gereedschap nodig voor het vastmaken.

Color snaps zijn kleurrijk en in verschillende kleuren en patronen. Deze drukknopen zijn van plastic en komen vaak voor in kinder- of babykleding. Toch meer op zoek naar sterke drukknopen voor kleding voor volwassenen? Dan is de anorak drukknoop iets voor jou. Deze drukknopen komen het meeste voor in kleding omdat de veer die in de knoop zit ervoor zorgt dat de stof goed bij elkaar blijft en zo goed sluit. Deze knopen zijn vaak gemaakt uit een roestvrij materiaal zoals messing en zijn te vinden in verschillende kleuren.

Ben je toch meer op zoek naar drukknoppen voor zwaardere stoffen zoals tenten, dan zijn hier ook speciale drukknopen voor ontworpen met een extra sterke sluitkracht. Ook zijn er drukknopen die vast zijn te schroeven voor een zeil zodat deze goed vast komt te zitten. Alle drukknopen van Huissteden komen met instructies en hulpmiddelen om deze knopen vast te maken. Bij Anorak drukknopen kan je er ook voor kiezen om deze vast te maken met een speciale tang zodat het proces soepeler verloopt.

Verschil in maat

Koop je een paar drukknopen, dan wil je natuurlijk er zeker van zijn dat deze niet te groot zijn voor de stof en er lelijk uit zien. Daarom zijn er veel verschillende maten drukknopen die allemaal even goed werken. Deze verschillende maten zijn apart te kopen of in een setje met meerdere maten samen zodat je altijd drukknopen thuis hebt liggen wanneer deze nodig zijn. Niet te groot, niet te klein.

Drukknopen in verschillende maten en soorten kan je kopen op verschillende websites zoals bijvoorbeeld de website van Huissteden. Op deze website kan je het product vinden waar je naar op zoek bent en gemakkelijk online bestellen en thuis laten bezorgen. Wanneer je een drukknoop nodig hebt voor welk project dan ook, ben je er van verzekerd dat je de juiste kan vinden via het internet.


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,299VolgersVolg
- advertentie -