Dit kun je verwachten van LED lampen

LED verlichting kent een hoop voordelen. Je kunt ze bijvoorbeeld vergelijken met gloeilampen en halogeenlampen en dan kom je erachter dat LED lampen allereerst veel energiezuiniger zijn. Vergeleken met deze twee andere types van verlichting, bespaar je met ledverlichting al gauw 80 tot 90%. Vergeleken met spaarlampen bespaar je met ledverlichting wat minder, maar nog steeds 30 tot 50%. Het is het dus zeker waard om al deze typen verlichting te vervangen voor de energiezuinige LED verlichting. Het duurt dus wel iets langer tot je de vervanging van spaarlampen terug hebt verdiend, maar het is alsnog een rendabele keuze. Al binnen een jaar heb je de vervanging van gloei- en halogeenlampen terugverdiend.

Levensduur

Verder gaat ledverlichting vaak veel langer mee dan conventionele verlichting zoals gloeilampen, halogeenlampen en spaarlampen. De gemiddelde gloeilamp geeft het vaak al op na ongeveer 1000 uur. Een halogeenlamp hoef je na 3000 uur ook niet meer op te rekenen en een gemiddelde spaarlamp zal tussen de 5000 en 10.000 meegaan. Volgens fabrieksopgave gaat een LED lamp altijd minstens 35.000 uur mee. Dit is een heel stuk langer dan de eerder genoemde typen verlichting. Heb je een vraag over welke LED lamp het beste bij jou past? Neem contact op met GoedkopermetLED.

Minder heet

Het nadeel van gloei- en halogeenlampen is dat ze zo enorm heet worden. Met LED verlichting heb je hier geen last van. Deze moet juist zijn warmte kwijt kunnen. Daarom is het zo ongelooflijk belangrijk dat een ledlamp beschikt over goede koeling. Dit is ook gelijk het punt waar kwalitatieve LED verlichting zich onderscheidt van de mindere. Door oververhitting neemt de levensduur van de lamp gelijk af. De reden dat LED lampen niet zo heet worden, is omdat maar liefst 80% van de energie wordt omgezet in licht. Een gloeilamp zet maar 10% om in licht waarbij de rest warmteverlies is. Dit maakt ledverlichting ook gelijk brandveiliger.

Veiligere verlichting

LED verlichting heeft geen UV en geen infrarood in het spectrum. Dit maakt het veiliger en veel geschikter voor het verlichten van binnenruimten waar veel mensen komen of voor het verlichten van voeding. Doordat er geen UV in het spectrum voorkomt van ledverlichting is het veel veiliger voor onze huid en dus voor onze gezondheid.

Een stevige lamp

Vergeleken met andere typen verlichting zijn LED lampen een stuk steviger en robuust. Ze zijn dan wel een stukje duurder, maar deze investering heb je zo terugverdiend. De voordelen wegen op tegen de nadelen, dus het is zeker de moeite waard. Stevigere ledverlichting kan vergeleken worden met een radio die net zo schokbestendig is. Waar de andere, minder sterke lampjes al snel kapot kunnen gaan door trillingen in de omgeving, blijven LED lampen veel langer heel en kunnen ze veel meer hebben. Het is dus kortom een goede investering om oude verlichting te vervangen en LED verlichting aan te schaffen.


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,295VolgersVolg
- advertentie -