Beveilig je scooter goed met deze 3 tips

Jaarlijks worden er duizenden scooters gestolen in Nederland. Dit gebeurt vaak met als doel export, of het verkopen van de scooter in van losse onderdelen. Daarom is het des te belangrijker om je scooter goed te beveiligen. We gaan je 3 tips geven hoe je dit het beste kunt doen.

Populariteit van de scooter

Het rijden van een scooter is een makkelijke manier om je te verplaatsen. Zeker in de stad is een scooter onmisbaar. Het is net wat sneller dan lopend of met de fiets en je bent niet afhankelijk van de reistijden van het openbaar vervoer. Ook heb je minder last van de drukte op de weg. Een scooter is daardoor voor velen de ideale manier van jezelf verplaatsen.

Hierdoor is het ook al snel het target voor dieven geworden. Zij merken ook dat scooters een veel gewild transportmiddel is en liften hier graag op mee. Het is dan ook belangrijk om je scooter goed te beveiligen. Hiervoor raden we aan om iets meer te doen dan alleen het standaard stuurslot wat erbij zit.

Een goed en luid alarm

Het installeren van een goed en luid alarm is als extra beveiliging zeker aan te raden. Met het alarm houdt het eventuele dieven op afstand. Het geluid is namelijk zo hard dat het pijn aan de oren doet om er te lang naast te staan. Ook schrikt het dieven af. Zodra het alarm af gaat zijn ze betrapt en vluchten ze vaak snel weg.

Een luid alarm zal ook de omgeving alarmeren. Zodra je op straat een hard geluid hoort, dan zul je automatisch de kant van het geluid op kijken. Zo wordt de dief gezien en zijn er meerdere getuigen van zijn pogingen tot diefstal.

Een tracker laten inbouwen

Een manier tegen diefstal die je steeds vaker voorbij ziet komen, is het installeren van een tracker in je scooter. Dit is een gps tracker die altijd de locatie van je scooter zal tonen. Deze zit gekoppeld aan een app op je telefoon, waarbij je een kaart ziet met de positie van je scooter aangegeven.

Dit is dus niet alleen handig wanneer je bent vergeten waar je je scooter hebt geparkeerd. Dit is vooral handig wanneer je scooter gestolen is. Het is niet iets wat het voorkomt dat je scooter gestolen wordt, maar het maakt het wel een stuk makkelijker om je scooter terug te vinden. Je kunt in dat geval aan de politie laten zien waar de scooter zich bevindt en de politie kan de rest afhandelen.

Zorg voor minimaal 2 sloten

Het belangrijkste is natuurlijk het slot wat je op je scooter hebt. We raden je dan ook aan om 2 sloten om je scooter te doen. Alleen een stuurslot is niet veilig genoeg. De manier waarop de meeste scooters worden gestolen is namelijk door de scooter op te tillen en zo in een busje mee te nemen. Een stuurslot bied je hierbij weinig bescherming.

Het is daarom ook belangrijk om een goed kettingslot met een keurmerk te kopen. Zorg er dan ook altijd voor dat je het achterwiel met het kettingslot vastmaakt aan een ander object, zoals een lantaarnpaal of fietsenstalling. Bij voorkeur maak je dus je achterwiel ergens aan vast, aangezien deze moeilijker te verwijderen is dan je voorwiel.

Veilig met je scooter op pad

Zeker in het verkeer in een grote stad zoals Rotterdam, is het altijd druk. Een ongeluk zit dus in een klein hoekje. Het is dan ook belangrijk om goed met je scooter om te gaan en veilig te rijden. Het behalen van je scooter rijbewijs kun je dan ook het beste bij een goede rijschool doen. Dit zorgt ervoor dat je veilig met je scooter op pad kunt en dat je ook geen boetes rijdt. Hier lees je meer over het behalen van je scooter rijbewijs in Rotterdam en omstreken.

Naast deze tips raden we je ook altijd aan om je scooter op een drukke plek en in het zicht te parkeren. Dit zorgt er ook al sneller voor dat de scooter of onderdelen ervan niet gestolen worden. Let hier dan ook goed op, vooral wanneer je in de stad bent. Zo kun je altijd weer veilig thuis komen.


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,296VolgersVolg
- advertentie -