Bevorder je nachtrust met een matras die past bij je slaapstijl

Wanneer je ’s morgens na het opstaan regelmatig pijn ervaart in bijvoorbeeld je nek, of schouders, kan dit weleens te wijten zijn aan de matras waar je op slaapt. Niet alleen zijn matrassen op te delen in harde en zachte varianten, er zijn tevens veel gradaties in materiaal en kwaliteit. Daarnaast hebben we allemaal een bepaalde slaapstijl. Zo zijn er zijslapers, rugslapers en buikslapers. Al deze factoren spelen mee om de matras te kiezen die het beste bij je past.

Gevolgen van het slapen op een slechte matras

Over het algemeen variëren de problemen die worden veroorzaakt door het slapen op de verkeerde matras van slaper tot slaper. In de meeste gevallen worden problemen veroorzaakt doordat de matras te stevig is, waardoor het lichaam niet goed uitgelijnd is tijdens het slapen. Bij een te zachte matras heeft jouw lichaam de neiging weg te zakken. Dit veroorzaakt druk op je nekgebied en wervelkolom, wat op de lange termijn kan leiden tot chronische pijn.

De drie verschillende type slapers

De meeste slapers geven de voorkeur aan een bepaalde slaapstijl of slaappositie. Iedereen weet van zichzelf wel tot welke groep hij behoort. Stel dat dit niet zo is, probeer je dan bewust te worden van hoe je ‘s nachts in slaap valt en hoe je ‘s ochtends wakker wordt. Dit is meestal exact dezelfde positie. Hieruit valt duidelijk af te leiden welk type slaper je bent! Sommigen onder ons zijn rugslapers, de overgrote meerderheid met zo’n 65% zijn zijslapers en de derde en meest unieke slaapstijl zijn de buikslapers. Wat belangrijk is, is niet in welke houding je graag slaapt (hoewel sommige artsen daar een mening over hebben), maar dat je bewust bent van hoe belangrijk het is om de beste matras voor jouw slaapstijl te kiezen.

De beste matras voor jouw slaappatroon

Slaap je het vaakst op je rug, dan moet je matras voldoende ondersteuning bieden om de natuurlijke uitlijning van je wervelkolom te behouden. De beste matrassen voor zijslapers moeten de drukpunten; knieën, heupen en schouders bevorderen.  Als je de gewoonte hebt om op je buik te slapen, zoek dan naar een matras die zacht genoeg is aan de oppervlakte om de druk op de borst en heupen te minimaliseren. Al deze slapers zullen baten met een middelharde matras! Een medium harde matras werkt het beste voor alle slapers, voor zowel de rugslapers, zijslapers en buikslapers! Bovendien biedt het de juiste balans tussen comfort en ondersteuning. Sweet dreams!


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,277VolgersVolg